MojWindows

Prvé tohtoročné stretnutie fanúšikov technológií a operačného systému Windows, Microsoft Windows Roadshow 2016, máme úspešne za sebou. Po prvýkrát sme zamierili do Žiliny, kde ste si mohli obzrieť a vyskúšať množstvo zariadení od svetových výrobcov, vrátane headsetu pre virtuálnu realitu Oculus Rift, hernej konzoly Xbox One, či smartfónov Microsoft Lumia 650Microsoft Lumia 950. Spoločnosť Microsoft priblížila svoj najnovší operačný systém Windows 10, kancelárske nástroje Office 365 a pripravované herné novinky pre Xbox. Na akcii nechýbal ani najtenší notebook na svete HP Spectre 13, či notebook Star Wars Special Edition.

Na svoje si prišli aj hráči, na ktorých čakali ASUS G752Acer Predator 15, HP Pavilion Gaming a slúchadlá zo série Creative Sound BlasterX. Špecialitou bol ultraprenosný počítač Intel Compute Stick v kombinácii s klávesnicou Microsoft Universal Foldable Keyboard. Pre konzolových nadšencov bola pripravená špeciálna miestnosť vybavená konzolami Xbox One, kde si mohli zajazdiť v hre Forza Motorsport 6, stať sa gitaristom v pecke Guitar Hero alebo si zatancovať na najnovšie pesničky v hre Just Dance.

Medzi vystavenými produktami sa nachádzali aj prenosné notebooky ASUS UX360CA, ASUS UX305, ASUS TP200SA, HP Spectre x2, či HP Spectre x360. Svoje horúce novinky prezentovala aj spoločnosť Lenovo. Z portfólia X1 ste sa mohli bližšie zoznámiť so zariadeniami Lenovo Thinkpad X1 Carbon a Lenovo Thinkpad X1 Yoga. Nechýbal ani skutočný majster v premene Lenovo Yoga 900 alebo pracovný hybrid Lenovo Miix 700. Tatra banka vám priblížila mobilné bankovníctvo, do budúcnosti motorizmu sme sa mohli pozrieť v elektromobile Tesla Model S85, oddýchnuť si na tuli vakoch v O2 zóne alebo sa nechať odfotiť pred špeciálnou Windows fotostenou. Ako to vyzeralo priamo na akcii si môžete pozrieť na fotografiách nižšie.

Fotogaléria

 

Creative

HP

Lenovo

Microsoft

MP3.sk a Progaming Shop

O2

Shark

Tatra banka

Tesla

UVEA Mediklinik

Xbox One

04.05.2016

+