MojWindows

Spoločnosť HP nedávno predstavila ten najtenší notebook na svete. Je ním HP Spectre 13, ktorý ste mali tú možnosť vidieť aj na Microsoft Windows Roadshow v Žiline. Prvýkrát sme sa s ním zoznámili na raňajkách s HP minulý týždeň. Jeho prémiový dizajn a tenké telo nás v pozitívnom slova zmysle oslovilo.

Na našej Roadshow sme si ho obzreli bližšie a v priloženej galérii vám prinášame detailné fotografie. Spectre 13 je výnimočný svojím výkonným hardvérom, ktorý doň spoločnosť HP bola schopná osadiť. Disponuje totiž plnokrvným procesorom Intel Core Skylake a až 8 GB operačnou pamäťou RAM. Okrem toho doň výrobca implementoval až 512 GB SSD uložisko. Spectre 13 teda pôsobí dosť útlo, no má v sebe hardvér, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani o 1000 € drahší ultrabook.

HP Spectre 13-4

To ale nie je všetko. Spectre 13 je najtenším notebookom na svete aj vďaka hybridnej batérii, ktorej 4 články sú rozdelené na 2 časti. Tým pádom HP dokázalo maximalizovať výdrž batérie až na 9 hodín v tak malom obale. Výrobca nezabudol ani na kvalitu ozvučenia, o ktorú sa tentokrát postarala stereo zostava Bang & Olufsen. Zariadenie síce disponuje len dvojicou USB Type-C portov, no výrobca k zariadeniu ponúka aj redukciu na klasický USB výstup, čo do značnej miery pomôže mnohým potencionálnym používateľom. Ďalej tu nájdeme aj 3.5 mm jack na pripojenie externých slúchadiel.

HP Spectre 13-8

Spoločnosť HP využila predstavenie tejto novinky a spolu s ňou na Spectre 13 osadila nové prerobené logo HP, ktoré podľa nášho názoru vyzerá lepšie ako to staré. HP Spectre 13 budeme mať tú možnosť otestovať už budúci týždeň a exkluzívne vám z neho prinesieme aj prvé dojmy v článku.

03.05.2016

+