MojWindows

Vydanie finálnej verzie pripravovaného prehliadača Microsoft Edge na jadre z projektu Chromium je podľa všetkého už na spadnutie. Vývojári v Microsofte na ňom pracujú už dlhšiu dobu a koncom augusta dokonca došlo k vydaniu beta verzie, ktorá bola „požehnaná“ ako vhodná na každodenné použitie.

Odvtedy sa prehliadač prirodzene dočkal viacerých úprav a vylepšení, no to, že už čoskoro by sme sa mali dočkať vydania finálnej/produkčnej verzie naznačujú najmä udalosti posledných dní.

Zdroje z prostredia spoločnosti tvrdia, že nový Edge je plánovanou súčasťou jarnej aktualizácie „20H1“, teda inak povedané, s príchodom predmetnej aktualizácie by v systéme mal nahradiť súčasnú verziu postavenú na jadre EdgeHTML, no finálna verzia by sa samostatne mala dať stiahnuť omnoho skorej.

Tento predpoklad vychádza zo skutočnosti, že finálna verzia prehliadača sa už nachádza na oficiálnych serveroch Microsoftu, odkiaľ sa v týchto dňoch dá stiahnuť pomocou priameho odkazu. Tento odkaz síce Microsoft zatiaľ oficiálne s verejnosťou nezdieľa, no už aj prosté vyhľadanie cez Google vás k nemu dovedie.

Po inštalácii navyše v systéme dôjde k nahradeniu pôvodnej verzie prehliadača Microsoft Edge, čo je odlišné správanie, než v prípade testovacích verzií z dostupných okruhov Canary, Dev a Beta. Okrem toho, prehliadač z tohto zdroja je označený ako „Oficiálna zostava“.

Keď sa všetky tieto informácie dajú dokopy, spoločne len utvrdzujú dohady, že nový Edge dorazí už čoskoro. Oficiálne stanovisko Microsoftu je také, že prehliadač vo finálnej verzii vydá až vtedy, keď bude perfektný.

23.10.2019
Zdroj: MSPU

+