MojWindows

Vývojárska konferencia Build 2019 sa včera dočkala poriadne rozpačitého štartu. Microsoft si na úvod pripravoval veľkolepú rekonštrukciu misie Apollo 11, kedy chcel s využitím headsetu HoloLens 2 obecenstvu v rozšírenej realite priblížiť historickú udalosť pristátia na Mesiaci, no opäť sa ukázalo, že technológie sú nevyspytateľné.

Dôsledne pripravená ukážka sa kvôli nešpecifikovaným technickým problémom jednoducho odmietla spustiť, prezentujúci to komentoval slovami „Nuž, vyzerá to tak, že živá demonštrácia je v skutočnosti ťažšia, než samotné pristátie na Mesiaci“, poďakoval a spolu s kolegom urýchlene opustil pódium, čím všetkých divákov zanechal v značnom pomykove.

Po chvíľke sa na pódiu objavil šéf Microsoftu, Satya Nadella, ktorý sa pustil do svojej prezentácie akoby sa vôbec nič nestalo a všetko prebiehalo podľa plánov, veď nič iné mu v podstate nezostávalo.

Pripravovaná demonštrácia by bola impozantná a predstavovala by peknú poctu k 50-tému výročiu misie Apollo 11, no to by musela fungovať v momente, kedy to bolo potrebné. Microsoft pritom nič nenechával na náhodu a ukážku opakovane nacvičoval, no zjavne zafungoval zákon schválnosti. Vďaka jednému z vydarených nácvikov si však môžeme v plnej paráde pozrieť, ako to malo vyzerať za ideálnych podmienok.

07.05.2019

+