MojWindows

Spoločnosť Microsoft konečne oficiálne predstavila svoj najnovší smartfón, ktorý sa na trh dostane už 18. februára a nesie názov Microsoft Lumia 650. O tomto zariadení sa v poslednej dobe veľa hovorilo a teraz už máme k dispozícií všetky jeho oficiálne špecifikácie.

Lumia650

Smartfón je výnimočný práve pre svoj hliníkový rám, čo ho pomyselne posúva do vyššej kategórie a dodáva mu lepší vzhľad. O výstup sa stará 5 palcový HD OLED displej, ktorý pokrýva odolné ochranné sklo Corning Gorilla Glass tretej generácie. Hnacím motorom zariadenia je štvorjadrový procesor Snapdragon SoC s pracovnou frekvenciou 1.3 GHz, ktorému sekunduje 1 GB operačná pamäť RAM a interné uložisko o veľkosti 16 GB. Toto uložisko je možné rozšíriť pomocou microSD karty až o 200 GB.

Lumia650-1

Poteší taktiež zadný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a predný širokouhlý selfie fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx. Operačným systémom je samozrejme Windows 10 Mobile.  Všetky spomenuté špecifikácie aj s hliníkovým spracovaním rámu by z Lumie 650 robili ideálny cenovo dostupný smartfón avšak Microsoft sa z nejakého dôvodu rozhodol pre implementovanie vymeniteľnej batérie, ktorá má kapacitu len 2000 mAh. Tým pádom výdrž smartfónu pri normálnej prevádzke nebude vyššia ako 1 deň.

Lumia650-2

Microsoft Lumia 650 taktiež bude dostupná v dvoch farebných prevedeniach matnej čiernej a matnej bielej a jej cena by mala byť 199 $.

Zdroj: blog.windows

15.02.2016

+