MojWindows

Spoločnosť HP má vo svojom portfóliu produktov aj notebook vytvorený špeciálne pre fanúšikov filmovej série Star Wars. Treba však otvorene povedať, že notebook s príhodným názvom HP Star Wars Special Edition svojimi parametrami nijak extra nevyniká. Rozhodne však zaujme svojim vzhľadom, nakoľko celé jeho telo je potlačené motívom “temnej strany”. Notebook na sebe nesie “škrabance z bitiek”, nápis “Galactic Empire”, ikonického Darth Vadera na zadnej strane krytu, touchpad ladený v dizajne zameriavacieho systému stíhačky X-wing a príslušnosť k temnej strane Sily pripomína aj červené podsvietenie klávesnice. Operačný systém Windows 10 je obohatený o viac než 1100 fotografií, ktoré mapujú celú históriu filmov Star Wars, kompletné systémové motívy, ktoré menia zvuky, tapetu a šetrič obrazovky, trailery na jednotlivé filmy, komiksy, ikony a množstvo ďalšieho exkluzívneho obsahu.

swse_gallery_zoom2

Galérie sú rozdelené do niekoľkých kategórií pre ľahší prístup ku Star Wars. Môžete si pozrieť pôvodné filmové plagáty v sekcii Collections alebo sa v sekcii Concept Art zoznámiť s priebehom tvorby filmov, vrátane prvých verzií postáv, kostýmov a scén. Kategória Illustrated Art oslavuje univerzum Star Wars rôznymi dielmi, od čiernobielych obrázkov až po ukážky kresieb v komiksoch.

swse_gallery_zoom4

Notebook Star Wars Special Edition vydrží v prevádzke podľa výrobcu až 7-hodín a má 15,6 palcovú obrazovku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. V predaji sú konfigurácie s procesorom Intel Core i5 alebo i7 generácie Skylake, 4 až 8 GB operačnej pamäte, klasickým pevným diskom s kapacitou 1 TB a čo sa týka grafickej karty, tu je na výber buď integrovaná Intel HD Graphics 520, alebo NVIDIA GeForce 940mm. Notebook HP Star Wars Special Edition, ktorý pre zberateľov a fanúšikov predstavuje zaujímavý kúsok, je na našom trhu dostupný za cenu od približne 719 až po 899 eur, v závislosti na konkrétnej konfigurácii.

30.12.2015

+