MojWindows

Tatra banka, ktorá medzi slovenskými bankami patrí medi technicky najvyspelejšie, prináša novú mobilnú aplikáciu pre zariadenia so systémom Windows Phone. My sme aplikáciu pre mobilné zariadenia so systémom od Microsoftu vyskúšali ako prví na Slovensku a prinášame vám reálne poznatky z jej testovania.

Dizajn aplikácie sa prispôsobil prostrediu Windows Phone a ponúka prehľadný a intuitívny systém dlaždíc so všetkými dôležitými informáciami. Menu aplikácie ponúka položky Účty, Kreditné karty, Úvery, Platba, Správy, Kurzový lístok, Pobočky a bankomaty, Produkty a služby, Nastavenia Pomoc. V menu sa môžete pohybovať horizontálnymi pohybmi, pričom v ovládaní aplikácie pribudlo niekoľko noviniek. Sú nimi napríklad kontextové menu pre viacero účtov či kreditných kariet, ktoré otvoríte tlačidlom menu pri každej dlaždici. Ak používate viacero účtov alebo kariet, tak si môžete zvoliť jeden/jednu, ktorá sa bude zobrazovať primárne priamo v menu. Pri úveroch je praktickým neustále zobrazenie predschváleného spotrebného úveru (načerpanie na účet prebieha 24 hodín, 7 dní v týždni).

tatra-banka-wp-1

Praktickými novinkami sú aj možnosť priameho odpovedania na platbu, ktorá je v tejto aplikácii prítomná prvýkrát, no zaujme aj zobrazenie zostatku na účte pri zadávaní platby, čo je praktické najmä pri operácii s väčšími sumami. Takto sa vám nemôže stať, že by ste poslali platbu so zostatkom v mínuse. Pri posielaní peňazí využijete aj zoznam príjemcov zo Slovenska a SEPA krajín. Ak si chcete vybrať hotovosť alebo navštíviť pobočku Tatra banky, rozhodne sa vám zíde funkcia zobrazenia na mape. K bankomatu či pobočke banky sa môžete dokonca nechať navigovať aj cez offline navigáciu. Pri dennom využívaní aplikácie je cenným doplnkom možnosť zobrazenia živej dlaždice na domácej obrazovke. Môžete si takto zobraziť kurzový lístok.

tatra-banka-wp-2

Pri prvotnej aktivácii aplikácie je potrebné zadať vygenerovaný kód z klasickej čítačky, no neskôr svôj účet môžete využívať iba po autorizácii PIN kódom. Z ďalších funkcií spomenieme inboxové správy, skener poštových poukazov a faktúr, prehľad platieb čakajúcich na spracovanie, či DEMO účet, v ktorom si všetky zo spomínaných funkcií môžete ešte pred použitím otestovať.

tatra-banka-wp-3

Nová aplikácia Tatra banky je dostupná pre všetky zariadenia so systémom Windows Phone 8.0 a novším bezplatne priamo z obchodu Windows Phone Store. Tatra banka bude aj naďalej pracovať na aplikácii pre Windows Phone zariadenia a už neskôr doplní aj ďalšie funkcie, ktoré sú zatiaľ dostupné iba v Android a iOS aplikácii, napríklad výber z bankomatu mobilom, prehľad úverov či trvalé príkazy. Ak ste si aplikáciu stiahli do svojho mobilného zariadenia, tak nám dajte vedieť, ako sa vám páči v komentároch pod týmto článkom.

Screenshoty

22.09.2014

+