MojWindows

Spoločnosť Lenovo včera vo večerných hodinách v Rivers Clube na vlnách bratislavského Dunaja prezentovala svoje nové produkty. Heslo, ktoré sa nieslo celou akciou znelo: Odvážne iný. Lenovo vo veľkej paráde ukázalo, že týmto heslom žije nie len vo svojich produktoch, ale aj v radách svojich zamestnancov. Predstavenie nových produktov prebiehalo rovnako pod taktovkou tohto hesla a sprevádzala ho séria reklamných spotov v podaní dua Jakubec- Hafner, ktorí sa stali tvárami projektu #Odvazneiny.

Peter Oravec, zo spoločnosti Lenovo ukázal, že rovnako ako produkty spoločnosti, aj on je odvážne iný a prezentácie sa chopil v potápačskej výstroji.

Peter Oravec Lenovo

Ako prvý prišiel na pretras Lenovo Miix 700, pracovný hybrid s Full HD+ obrazovkou, ktorá je pomocou stojanu nastaviteľná do polôh v rozsahu 150 stupňov.  Váha tohto hybridu sa pohybuje na úrovni 780 gramov. Miix 700 disponuje odnímateľnou klávesnicou, výdržou batérie 9 hodín, procesorom intel Core M až do verzie m7, operačnou pamäťou do 8 GB a SSD diskom s kapacitou do 256 GB. Nechýba predná a hlavná kamera v oboch prípadoch s rozlíšením 5 Mpx, ako ani voliteľná podpora technológie Intel RealSense.

 S hernou sériou už na sto percent

Produkty série Y sú určené pre hráčov a ľudí, ktorí jednoducho milujú hry, práve preto sa spoločnosť Lenovo rozhodla, že už nebude robiť žiadne kompromisy. Doteraz mali pri tvorbe herných produktov ísť podľa svojich vyjadrení na 80 percent, no novátorské prístupy a odvážne iný prístup sa majú prejaviť na plnohodnotných herných desktopoch, notebookoch a prepracovanom hernom príslušenstve.

vesmirna lod

Novinkou, predstavenou z hernej oblasti štylizovanou na vzhľad vesmírnej lodi je Lenovo IdeaPad Y700. Ide o herný notebook predávaný v 14-, 15- a 17-palcovom prevedení s cenou začínajúcou na úrovni 899 €. Po technickej stránke je vybavený UltraHD IPS dotykovou obrazovkou, grafickou kartou Nvidia GTX 960M so 4 GB vlastnej pamäte, operačnou pamäťou do veľkosti 16 GB,  reproduktormi JBL a 3D kamerou s technológiou Intel Real Sense. Vypichnutá bola do červena podsvietená klávesnica, ktorá má hráčom ulahodiť a procesory Intel Core najnovšej generácie Skylake.

Lenovo IdeaPad Y700

Medzi vystavenými produktami spoločnosti Lenovo si svoje miesto našiel aj herný desktop Lenovo Ideacentre Y900. Vybavený procesorom Intel Core rodiny Skylake do modelu i7, maximálne 64 GB operačnej pamäte a grafickou kartou Nvidia GeForece GTX 980. Osadiť je ho možné štvoricou pevných diskov, ktorých maximálna kapacita je 2 TB v prípade klasických diskoch a 256 GB pri SSD diskoch. Lenovo pre hráčov pripravilo aj herné príslušenstvo v podobe myšky, klávesnice a slúchadiel.

Ideacentre Y900

Legenda pokračuje

Nástupcom notebooku Lenovo Yoga 3, ktorý sa honosí titulom notebook roka a samotné Lenovo ho označuje ako živú legendu by sa mala stať nová vlajková loď – Lenovo Yoga 900.

Lenovo Yoga 900

Prezentovaný ako najtenší a najľahší 13,3 palcový notebook so snahou ašpirovať na výborný darček pod vianočný stromček. Výdrž batérie má dosahovať 9 hodín, vybavený je plnohodnotnými procesormi Intel Core rodiny Skylake, portom USB typ C a dotykovým displejom s QHD+ rozlíšením, ktorý je otočiteľný o 360 stupňov. Nechýbajú JBL reproduktory, rýchle SSD disky využívajúce zbernicu PCIe a dodatočný šiesty rad kláves. Lenovo Yoga 900 bude v predaji v priebehu decembra za cenu začínajúcu na hladine 1189 €.

Lenovo Yoga 900

Notebooky série Lenovo Yoga

11-palcová a 14-palcová verzia notebooku Lenovo Yoga 700 prináša silný výkon tým, ktorí vyžadujú extra rýchlosť a spoľahlivosť. Obidve verzie sú vybavené citlivým 10-bodovým multidotykovým Full HD (1920 x 1080) IPS displejom a stereo reproduktormi, Intel procesorom až do 6. generácie Core i7, možnosťou grafickej karty NVIDIA GeForce 940M a maximálnou pamäťou až 8 GB DDR3L. Tento konvertibilný notebook má SSD úložisko s kapacitou až 256GB. 11-palcový model notebooku Lenovo YOGA 700 bude dostupný od 899 € a 14-palcový model od 859 €.

Lenovo Yoga 500  prináša možnosť výberu medzi 14 – 15,6-palcovým displejom. Obe verzie sú vybavené citlivým 10-bodovým multidotykovým Full HD alebo HD displejom a dvomi stereo reproduktormi. Poháňajú ich procesory Intel Core až po najnovšiu generáciu Skylake.Vo výbave sa nachádza aj grafická karta Nvidia Geforce 940M a hybrdiný SSHD disk s kapacitou až 1TB. 14-palcový model konvertibilného notebooku Lenovo YOGA 500 bude dostupný od 569 € a 15,6-palcový model od 569 €.

yoga 500

Lenovo Yoga 300 predstavuje 11,6-palcový notebook s HD dotykovým displejom, vybavený procesorom Intel Pentium N3540. K dispozícii bude varianta s až 64GB eMMC alebo až 500GB+8GB SSHD diskom. V kombinácii s až 4 GB RAM a integrovanou grafickou kartou Intel poskytne dostatok výkonu na prehrávanie multimédií a menej náročné hranie hier. Cena by sa mala pohybovať na úrovni 299 €.

Odvážne iné All-in-One

Lenovo prezentovalo aj svoje nové All-in-One počítače, s pomocou ktorých chce zákazníkom ukázať možnosť odpútať sa od tradičných desktopov. Vybavené sú procesormi Intel Core piatej generácie s možnosťou diskrétnej grafickej karty Nvidia GeForce 940 a operačnou pamäťou do veľkosti 8 GB.

yoga home

Yoga Home 500 a 900 sú tak All-in-One počítače predstavujúce plnohodnotnú náhradu za tradičný desktop. Po odpojení napájania je s nimi navyše po dobu troch hodín možné pracovať ako s poriadne prerastenými tabletmi.

yoga home 2

Cena začínajúca na úrovni 929 € pri 22-palcovom modely Yoga Home 500 a cena od 1599 € za 27-palcový model Yoga Home 900. Dostupné budú od decembra u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo.

Oblúbený tablet Yoga tab 3 Pro

Tablet Yoga tab 3 Pro 10 je vybavený dotykovým displejom s rozlíšením 2 560 × 1 600 pixelov, procesorom Intel Atom x5-Z8500, operačnou pamäťou veľkosti 2GB, vnútorným úložiskom s kapacitou až 32 GB, projektorom otočitelným o 180 stupňov, ktorý premieta obraz s uhlopriečkou až 70 palcov. Vyzdvihnuté a demonštrované bolo vodeodolné prevedenie, vďaka ktorému sa s tabletom môžete aj sprchovať. Cena začína na hranici 499 €.

lenovo sprcha

01.12.2015

+