MojWindows

Divízia Xbox na hernom veľtrhu Gamescom 2019 predstavila nový režim Horde pre Gears 5, oznámila sedem nových hier pre Xbox Game Pass, ukázala dva nové ovládače zo špeciálnej edície a celkovo sa venovala dávke herných noviniek. Teraz zverejnila prehľad, ktorý stručne poukazuje na všetky jej novinky.

Gears 5

Predstavený bol nový režim Horde pre Gears 5, ktorý prináša nové herné prvky a schopnosti postáv. Okrem toho bolo oznámené, že hra je dostupná cez predobjednávky na Steame a do predaja dorazí v ten istý momente naprieč všetkými ohlásenými platformami.

Predstavený bol aj balíček postáv Halo: Reach, ktorý bude dostupný majiteľom Gears 5 Ultimate Edition, ale aj predplatiteľom služby Xbox Game Pass Ultimate.

Xbox Game Pass

Ponuka služby Xbox Game Pass bude rozšírená o sedmičku nových hier. Xbox zdôrazňuje štvoricu „veľkých hier“, ktoré sú už pre predplatiteľov dostupné – Kingdom Come: Deliverance, Devil May Cry 5, Stellaris a Age of Empires: Definitive Edition.

Náš tip
Xbox Game Pass – druhá augustová vlna

Nové gamepady z limitovanej edície

Svoju premiéru na Gamescome 2019 zažili dva nové bezdrôtové gamepady – Night Ops Special Edition a Sport Blue Special Edition. V predaji sa majú objaviť od 17. septembra za ceny približne 50 a 70€. Ako to bude s dostupnosťou pre náš trh, nebolo konkretizované.

X019

Aaron Greenberg z Xboxu oznámil, že X019 sa uskutoční v termíne 14.–16. novembra v hale Copper Box Arena v Londýne a všetkým novinkám sa bude venovať špeciálna edícia relácie Inside Xbox.

Age of Empires II: Definitive Edition

Známa stratégia vychádza v remasterovanej verzii už 14. novembra. Predávať sa bude cez Microsoft Store a Steam za 19,99€, pričom podporované bude aj hranie medzi verziami hry z týchto obchodov. Titul bude zaradený aj do ponuky služby Xbox Game Pass pre PC.

Náš tip
Age of Empires 2: Definitive Edition vychádza 14. novembra

GearsPOP!

Bezplatná realtimová hra pre viacero hráčov z prostredia série Gears of War je od 22. augusta dostupná pre Android, iOS a Windows 10. Podporované bude ukladanie herného postupu a teda ľubovoľný prechod medzi trojicou platforiem.

Náš tip
Dnes vychádza netradičný počin zo série Gears of War – Gears POP!

Nová sezóna a chystaný cross-play pre PUBG

Zástupcovia PUBG Corporation predstavili aktualizáciu pre Season 4 v PUBG, v ktorej nechýbajú rozsiahle vizuálne vylepšenia pôvodných máp, Survivor Pass: Aftermath s viac ako stovkou odmien či nové kooperatívne misie. Season 4 štartuje už 27. augusta.

Zároveň boli oznámené medziplatformové možnosti hry pre konzoly, vďaka čomu sa hráči na Xboxoch budú môcť stretnúť s protihráčmi na konzolách PlayStation 4.

Náš tip
PlayerUnknown’s Battlegrounds dostane konzolový „cross-play“

Ďalšie herné novinky

  • Premiéry sa dočkal Ghost War, intenzívny taktický režim z hry Ghost Recon: Breakpoint, ktorá vychádza 4. októbra.
  • Hra Metro Exodus dostala prvé rozsiahle rozšírenie príbehu The Two Colonels. Druhé prisľúbené a ešte rozsiahlejšie rozšírenie Sam‘s Story má vyjsť začiatkom budúceho roka.
  • Priblížené bolo rozšírenie Shadowkeep pre Destiny 2. Vychádza 1. októbra.
  • Súčasťou prezentácie boli aj herné ukážky z titulov Blair Witch Project, NBA 2K20, The Surge 2 a Greedfall. Všetky sú dostupné na oficiálnom Youtube kanále Xbox.

Ja si ešte dovolím poukázať na novinky z troch ďalších oblastí:

26.08.2019

+