MojWindows

Značne vylepšená verzia populárnej stratégie Age of Empires 2, Definitive Edition, dostala oficiálny termín vydania. Počas herného veľtrhu Gamescom 2019 bolo zo strany Microsoftu oznámené, že v obchodoch Microsoft Store a Steam bude dostupná od 14. novembra.

Hra vyžaduje operačný systém Windows 10 a režim viacerých hráčov bol vytvorený tak, aby prepojil obidva digitálne obchody – Steam a Microsoft Store. Cena bola stanovená na 20€ a v prípade záujmu sa hra už dá predobjednať. V deň svojho oficiálneho vydania bude navyše zaradená do ponuky služby Xbox Game Pass pre PC.

Čo sa týka vylepšení, pôjde o 4K rozlíšenie, nové animácie, plne remastrovaný soundtrack, integráciu služby Xbox Live a achievementov, ale aj o niekoľko noviniek po stránke obsahu. Pôjde o pridanie štyroch nových civilizácií a troch kampaní, zvýšenie populačného limitu, ako aj režim turnajov a takzvaný „spectator mode“ pre sledovanie hier ostatných hráčov v reálnom čase.

Age of Empires: Definitive Edition – Steam aj Xbox Game Pass

Microsoft v súvislosti so sériou Age of Empires oznámil aj to, že vylepšená „jednotka“, Age of Empires: Definitive Edition, je teraz predávaná aj cez Steam a  zároveň pridaná bola do služby Xbox Game Pass pre PC. Aj v tomto prípade je podporovaný „cross-play“ medzi Microsoft Store a Steamom.

22.08.2019

+