MojWindows

Rozprávková hra Ori and the Blind Forest: Definitive Edition 27. septembra dorazí na konzolu Nintendo Switch. Ide o ďalší pomerne prekvapivý prípad, kedy titul zastrešovaný konzorciom Xbox Game Studios prichádza na konkurenčnú platformu. Len nedávno k tomu došlo pri náročnej skákačke Cuphead.

Fanúšikovia preto boli zvedaví, či v tom bude Microsoft pokračovať aj naďalej, a či sa to týka aj exkluzívnych titulov. Ukazuje sa však, že išlo o ojedinelé situácie. Hovorca spoločnosti vo vyhlásení uviedol, že žiadne ďalšie plány pre rozširovanie dostupnosti svojich exkluzívnych titulov pre cudzie platformy nie je v pláne.

Neštandardná expanzia pozostáva z prípadov, kedy vývojárske štúdia prešli pod krídla Microsoftu so staršími platnými dohodami, ktoré bolo potrebné dodržať. Vývojárske štúdia spadajúce do konzorcia Xbox Game Studios sa odteraz ale budú plne venovať produkcii kvalitných titulov exkluzívne pre Microsoft.

Existujúce dohody, predchádzajúce pripojenie vývojárskych štúdií ku konzorciu Xbox Game Studios, ale budú rešpektované, takže aj hry ako Pillars of Eternity II: Deadfire, Wasteland 3, Psychonauts 2, The Outer Worlds či Minecraft: Dungeons ešte budú vydané aj pre PlayStation 4 a Nintendo Switch. Nová produkcia však bude orientovaná už len a len na Microsoft. 

21.08.2019
Zdroj: GamesIndustry

+