MojWindows

Nová aplikácia Xbox pre počítače, ktorá bola vydaná počas tohtoročného veľtrhu E3 2019, na svoje fungovanie vyžaduje Windows 10 vo verzii 1903 alebo novšej. Pri pokuse o jej inštaláciu z obchodu Microsoft Store sa túto informácie ale dozviete až po tom, čo bližšie začnete skúmať, prečo sa po stlačení na tlačidlo „Získať“ nič nedeje.

Tlačidlo vyzerá úplne normálne, no môžete naň klikať koľko chcete a digitálny obchod na to žiadnym spôsobom nezareaguje. Požiadavka nie je prítomná v základom, ani v rozšírenom popise aplikácie. Nachádza sa v sekcii „Systémové požiadavky“, ktorú si musíte otvoriť.

Menej skúsenému používateľovi však nemusí napadnúť, že za týmto správaním sa môže skrývať požiadavka na konkrétnu verziu systému. Na prvý pohľad to vyzerá tak, že problém je na strane aplikácie Microsoft Store. Najbližšie, keď vám teda nepôjde nainštalovať nejakú aplikáciu z Microsoft Store preskúmajte sekciu so systémovými požiadavkami, samotný obchod vás totiž na problém zjavne nemusí upozorniť.

A prečo vlastne aplikácia Xbox vyžaduje Windows 10 minimálne vo verzii 1903? Microsoft to vysvetľuje tým, že ide o Win32 aplikáciu s integrovaným prístupom k Microsoft Store, a práve v tejto verzii boli do systému pridané potrebné úpravy, aby to celé mohlo fungovať.

23.08.2019

+