MojWindows

Microsoft počas herného veľtrhu Gamescom 2019, okrem množstva hier a noviniek pre služby Xbox Game Pass, oznámil aj niekoľko vylepšení pre svoju novú aplikáciu Xbox.

Uvádza, že aktuálne zavádzané zmeny vychádzajú priamo z požiadaviek používateľov. Časť z nich je už v aplikácií integrovaná, časť má pribudnúť pozvoľna v najbližších dňoch.

  • Sekcia sociálnych sietí bola rozšírená o vyhľadávanie priateľov cez Facebook a Stream. Microsoft konto používané v aplikácii Xbox je navyše možné priamo prepojiť s ďalšími účtami v službách ako YouTube, Twitch, Twitter, Discord a Reddit, kam je následne možné pridávať herný obsah.
  • Pri sťahovaní hier je možné zvoliť cieľový diskový oddiel a pri výbere sa zobrazuje aj informácia o tom, koľko priestoru daná hra na disku zaberie.
  • Aplikácia Xbox Game Pass pre smartfóny bola rozšírená o katalóg s PC hrami. Používatelia vďaka tomu môžu aj na cestách prehliadať, čo je nové a dokonca má byť možné spustiť ich vzdialenú inštaláciu do prepojeného počítača.
  •  Pripravované sú vylepšenia pre systém vyhľadávania a filtrovania ponúkaného obsahu. Po zavedení úprav má byť nájdete konkrétnej hry alebo rozšírení podstatne ľahšie.

Microsoft na svojom blogu zároveň dodáva, že v nadchádzajúcich mesiacoch pribudnú ešte ďalšie funkcie.

23.08.2019

+