MojWindows

Phil Spencer, súčasný šéf hernej divízie Microsoftu, ešte koncom januára v podcaste prezradil, že tohtoročná výstava E3 2019 bude pre Xbox tou doteraz najväčšou v histórii. Veci síce príliš nekonkretizoval a navyše uviedol, že presný obsah pripravovanej prezentácie ešte stále nebol finalizovaný, no vo všeobecnosti vraj lepšie ukáže čo pre Microsoft znamená značka Xbox a aké sú pre ňu ďalšie plány.

Od uvedených vyjadrení ubehlo niekoľko týždňov a podľa dostupných informácií to vyzerá tak, že prezentácia bude okrem záplavy hier čiastočne venovaná aj pripravovaným novinkám z oblasti hardvéru.

Spencer vraj načrie do témy nadchádzajúcej konzolovej generácie, a hoci nemáme čakať podrobnosti ako oficiálne názvy či ceny, jasne má byť potvrdená existencia dvoch zariadení, ktoré na trh dorazia niekedy v budúcom roku. Na túto skutočnosť upozornil portál Thurrot.

Okrem tejto správy panuje všeobecný predpoklad, že Microsoft sa podelí o novinky pre službu Xbox Game Pass, ale aj o aktuálny stav pripravovanej streamovacej služby xCloud. V uplynulých dňoch sa v súvislosti s touto dvojicou navyše začali objavovať informácie o úzkej spolupráci medzi Microsoftom a Nintendom.

Špekulácie hovoria, že sa dočkáme rozšírenia služby Xbox Game Pass na platformu Nintendo, kde bude možné hrať hry pôvodne vytvorené pre konzoly Xbox. Využitá na to má byť aj služba xCloud. Fungovať to vraj ale môže aj opačne, a tituly z Nintenda sa dostanú na Xbox One. Zatiaľ sa pohybujeme v sfére dohadov a viac zjavne ukáže až tohtoročný veľtrh E3.

Koncom minulého roka sa objavili aj správy o prácach na lacnejšej verzii konzoly Xbox One S, ktorá by nemala disponovať optickou mechanikou. Touto úpravou a ďalšou optimalizáciou výrobného procesu vraj došlo k výraznému zníženiu nákladov, čo sa má odraziť na predajnej cene. E3 2019 sa opäť javí ako skvelé miesto na oficiálne odhalenie takéhoto produktu.

E3 2019 prebehne v termíne od 11. do 13. júna 2019.

Náš tip
Xbox Game Pass časom dorazí na „všetky zariadenia“, zjavne to začne počítačmi

24.02.2019
Zdroj: Thurrot

+