MojWindows

Tohtoročný sviatok všetkých hráčov, herná výstava E3, predstavuje pre Microsoft s konzolou Xbox obrovskú príležitosť. Hlavný rival, spoločnosť Sony, sa totiž tento rok podujatia nezúčastní.

To znamená, že dvere sú plne otvorené pre zelený tím, ktorý to môže naplno odpáliť a hernú komunitu vtlačiť do sedadiel záplavou poriadnych noviniek. A na základe vyjadrení Phila Spencera, šéfa hernej divízie Microsoftu, to vyzerá tak, že Xbox sa túto príležitosť chystá chytiť za pačesy a do poslednej kvapky z nej vyžmýka všetko, čo sa len dá.

Spencer počas nedávneho rozhovoru s Larry Hrybom uviedol, že po internej diskusii sa spoločnosť rozhodla do E3 2019 ísť naplno a tohtoročná prezentácia predčí všetko, čo sme doteraz mohli vidieť.

Stále však majú prebiehať diskusie o tom, či bude lepšie venovať sa hrám, ktoré budú dostupné už čoskoro alebo, či je dobré zahrnúť aj hry s neskorším termínom vydania.

Spencer prezradil, že prezentácia lepšie ukáže čo pre Microsoft vlastne znamená značka Xbox a aké sú pre ňu ďalšie plány. Zároveň pritom povedal, že herná divízia má plnú podporu generálneho riaditeľa Microsoftu, ktorý je hrdý na vytvárané produkty a službu Xbox Game Pass dokonca označuje za „Netflix s hrami“.

Dozvedieť by sme sa mali aj viac o projekte cloudového hrania Project xCloud, keďže toto je oblasť, ktorej sa spoločnosť chce dlhodobo venovať a vidí v nej obrovský potenciál pre budúcnosť.

Spencer v rozhovore uviedol aj to, že vývojárske štúdiá Playground Games a Rare pracujú na nových projektoch. Nedozvedeli sme sa ale žiadne podrobnosti, preto si zjavne budeme musieť počkať do júna.

Náš tip
Na Xbox One si zahráte už aj s myšou a klávesnicou, tieto hry to podporujú
27.01.2019
Zdroj: WindowsCentral

+