MojWindows

Keď šéf Xbox divízie, Phil Spencer, počas prezentácie na hernom veľtrhu E3 2018 prehlásil, že Microsoft pracuje na novej generácii konzol Xbox, prekvapil tým asi len málokoho. S tým, že sa spoločnosť pustí do príprav niečoho nového sa počítalo prakticky od momentu, kedy na pulty obchodov dorazil aktuálny produkt Xbox One X.

Spencer neprezradil žiadne bližšie informácie, akurát uviedol, že cieľom je pripraviť zariadenia pre ideálne konzolové hranie, s ktorými sa ostatní budú porovnávať.

Niekoľko dodatočných informácií priniesol portál Thurrot s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované dokumenty so zoznamom zariadení, ktoré sú plánované na nadchádzajúce dva roky.

Ten tvrdí, že aktuálne plány počítajú s uvedením novej konzolovej generácie na rok 2020, pričom pod kódovým označením „Scarlett“ je pripravovaná celá rodina produktov.

Vzhľadom na nemalé investície do spätnej kompatibility taktiež môžeme počítať s tým, že pripravovaný hardvér bude podporovať hry z predošlých generácií Xbox. S výnimkou toho nie sú známe žiadne ďalšie informácie.

Keď zoberieme do úvahy, že konzola Xbox One X išla do predaja len minulý rok, príchod novej generácie v roku 2020 môže pôsobiť akosi urýchlene, avšak pôvodný model Xbox One bol na trh uvedený v roku 2013. Xbox One X je len jeho iteráciou. Navyše Microsoft na konzolovom trhu za kratší koniec.

Náš tip
Bojovú hru For Honor môžete do 18. júna získať úplne zadarmo

Zdroj: Thurrot

12.06.2018

+