MojWindows

Služba Xbox Game Pass je tu s nami takmer dva roky. Za túto dobu sa dočkala množstva vylepšení ako napríklad okamžitá dostupnosť hier vydávaných pod hlavičkou Microsoft Studios, sprievodná aplikácia, ale hlavne záplava kvalitných hier.

Len nedávno dokonca pribudla aj podpora takzvaného predbežného sťahovania hier. Nové hry vďaka tomu bude možné do konzoly stiahnuť s niekoľkodňovým predstihom, ešte pred tým, než sú oficiálne dostupné.

Hranie teda môže začať okamžite v deň ich vydania, samozrejme, za predpokladu, že nedôjde k vydaniu nejakej tej masívnej opravnej aktualizácie. Medzi prvé hry, ktoré budú predbežné sťahovanie podporovať, patrí dvojica Crackdown 3 a Ori and the Will of the Wisps.

Aj takéto prídavky službe Xbox Game Pass pomohli vyrásť zo škaredého káčatka v nádhernú labuť s pevnou pozíciou na konzolách Xbox. A tým to nekončí.

Hoci už teraz je niektoré hry z ponuky možné hrať aj na počítačoch s Windows 10, už čoskoro by sme sa mali dočkať výraznej expanzie služby mimo konzolového sveta.

Phil Spencer, šéf hernej divízie Microsoftu, počas nedávneho vystúpenia na konferencii Barclays jednak prezradil, že službu už teraz aktívne využívajú milióny predplatiteľov, no trochu sa rozhovoril aj o smere, akým sa bude uberať v blízkej budúcnosti.

Práve tu uviedol, že Xbox Game Pass časom dorazí na „každé zariadenie“, a práve rozšírenie na nové typy zariadení pre firmu prinesie mohutný nárast predplatiteľov.

„Vytvorili sme Xbox Game Pass, začalo to na konzolách, dorazí to na počítače a časom aj na každé zariadenie. Momentum, ktoré sme nabrali medzi zákazníkmi na Xboxe, používame na podporu ďalšieho rastu služby Xbox Game Pass. Z dlhodobého pohľadu sa na tento biznis model pozeráme v merítku miliárd zákazníkov, nie miliónov ako je to v prípade tradičného predaja hier,”  povedal Phil Spencer.

To, že sa Microsoft skutočne chce ubrať týmto smerom a svoju službu dostať na viacero typov zariadení, majú potvrdzovať aj predošlé vyjadrenia Satyu Nadellu.

Ten pri prezentovaní finančných výsledkov Microsoftu nadhodil, že herný katalóg Xbox Game Pass bude postupne rozšírený aj na počítače. Práve v radoch počítačových hráčov chce firma zjavne nájsť ďalšie stovky miliónov zákazníkov a posilniť tak silu celkovej značky Xbox.

Náš tip
Ako si bezplatne vyskúšať službu Xbox Game Pass, a ako zrušiť predplatné?

+