MojWindows

Microsoft začal s úpravou aplikácie Xbox, ktorá je štandardnou súčasťou Windows 10 a slúži hlavne ako pomocník pre majiteľov konzol rodiny Xbox One.

Práve skutočnosť, že ide o pomocníka pre konzoly, a nie nástroj pre PC hráčov, sa snaží zdôrazniť zmenou názvu. Aplikácia Xbox sa najnovšie volá „Sprievodca konzolou Xbox“ a pri prvom spustení vysvetľuje, že ide o miesto pre prístup k funkciám konzoly a jej nastaveniam.

Aplikácia zároveň hlási, že PC hráči sa čoskoro dočkajú úplne novej aplikácie, ktorá pre svoju funkčnosť vyžaduje Windows 10 v aktuálne najnovšej verzii – „May 2019 Update“.

Phil Spencer, šéf Xbox divízie, už dlhú dobu hlási, že Microsoft musí hráčom venovať väčšiu pozornosť, a podľa aktuálneho diania sa ľady konečne pohli.

V ostatnej dobe sme sa totiž dočkali značného posunu v stratégii spoločnosti pre herný segment. Vylepšením pred časom prešla funkcia „Herný panel“, predstavené bolo predplatné Xbox Game Pass pre počítače, a okrem toho Microsoft oznámil, že cez Microsoft Store budú predávané aj hry v tradičnej „Win32“ podobe a tituly z produkcie Xbox Game Studios nájdeme v ponuke Steamu.

Spencer o úprave aplikácie Xbox otvorene hovoril už v polovici minulého roka, no aké konkrétne kroky v tomto smere máme očakávať stále nie je jasné. O to, aby zavedené zmeny mali skutočne zmysel, sa má postarať aj nedávne oslovenie hernej komunity, ktorá mala zaslať svoje požiadavky.

06.06.2019

+