MojWindows

To, o čom sa dlhšiu dobu len šepkalo, sa teraz stáva realitou. Microsoft dnes oznámil, že svoju službu Xbox Game Pass oficiálne rozširuje na počítače so systémom Windows 10. Hráčov v úvode privíta viac než 100 rôznorodých hier z produkcie 75 partnerov. Podrobnosti o tom, o ktoré presne hry pôjde, zatiaľ ale neboli uvedené.

Tieto informácie aj detaily o cenovej politike a reálnej dostupnosti si firma necháva v talóne a podľa zverejneného vyjadrenia ich odhalí až počas svojej prezentácie na hernom veľtrhu E3 2019 začiatkom júna. Propagačné materiály ale hovoria o zapojení popredných vydavateľstiev Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive a SEGA, takže ponuka by mohla byť skutočne lákavá.

Pre pripomenutie, hoci bola služby Xbox Game Pass doteraz určená pre konzoly rodiny Xbox One, vybrané tituly spadajúce do iniciatívy „Play Anywhere“ bolo v rámci predplatného možné hrať aj na počítačoch s Windows 10. Doteraz ale išlo skutočne len o malú hŕstku hier, ktorá sa po rozšírení predplatného na počítače poriadne rozrastie.

Aj v prípade predplatného pre počítače bude platiť, že hry, ktorých produkciu Microsoft zastrešuje cez Xbox Game Studios, budú v ponuke služby dostupné hneď v deň ich celosvetového vydania. Zákazníci si taktiež budú môcť hry, doplnkový obsah a DLC rozšírenia zakúpiť so zľavou na úrovni 10-20%.

Zatiaľ nie je jasné, či bude služba Xbox Game Pass v jednom poplatku zahŕňať katalóg pre konzoly aj počítače, alebo či bude pre každú platformu nutné platiť službu samostatne, prípadne či bude dostupné akési kombinované predplatné so zníženou cenou.

30.05.2019

+