MojWindows

Digitálny obchod Microsoft Store má v očiach hernej komunity, aj napriek viacerým zmenám z ostatných mesiacov, ešte stále veľa neduhov.

Problémy so samotným inštalačným procesom, nedostatočná podpora funkcií  z aplikácií ako Fraps a Discord, často nejasné chybové hlášky či dokonca vypadávajúci zvuk a pokrivkávajúca optimalizácia hier jednoducho hráčov odrádzajú, a to aj v prípade, ak sa vyskytujú sporadicky.

Microsoft preto prisľúbil, že všetkým nahláseným neduhom sa poriadne pozrie na zúbok a Microsoft Store postupne pretaví v miesto, kam sa hráči budú radi vracať. V tejto oblasti sa bude angažovať priamo Phil Spencer, ktorý počas nedávneho podujatia „XO18“ priznal, že „Microsoft má v rámci Windows ešte stále veľa práce“.

Windows je niečo, čomu som veľmi oddaný. Vnímam všetku spätnú väzbu ohľadom nášho [obchodu] Store. Osobne preberiem väčšiu riadiacu rolu v tom, čo sa s Microsoft Store deje, spravíme ho na mieru ušitý pre hráčov, pri ktorých vieme, že chcú vidieť to najlepšie, čo im dokážeme ponúknuť.

Nový prísľub prichádza len mesiace po tom, čo Spencer rovnako avizoval práce na úprave aplikácie Xbox, ktorá je súčasťou Windows 10, no pre potreby PC hráčov nie je funkciami dostatočne vybavená.

Kedy presne by sme ich však mohli reálne vidieť v rámci Windows 10 stále nie je známe, pričom rovnako to platí aj pre aktuálne ohlásené vylepšenie Microsoft Store. Rovnako tak nateraz nie je známe, aké presne zmeny sú pre Microsoft Store plánované.

Zdroj: TheVerge

16.11.2018

+