MojWindows

Phil Spencer, šéf hernej divízie Microsoftu, počas minulého roka opakovane uviedol, že spoločnosť sa plánuje vo väčšej miere zamerať aj na hráčov, ktorí hrajú na počítačoch. Dlhodobým cieľom je lepšie reagovať na potreby a požiadavky tejto zabehnutej komunity, namiesto toho, aby im boli predkladané veci, ktoré pre ňu nemajú až také opodstatnenie.

V tomto duchu má byť upravená jednak aplikácia Xbox, no aj obchod Microsoft Store, pevné súčasti operačného systému Windows 10. Od prehlásení ubehlo už niekoľko mesiacov a zatiaľ sme bez výraznejších zmien, no to by sa už čoskoro mohlo zmeniť. Vyzerá to tak, že divízia Xbox sa konečne prebrala k životu.

Prostredníctvom komunitného fóra Xbox Ideas začala od hráčov zbierať nápady a návrhy ako vylepšiť a spríjemniť hranie v operačnom systéme Windows 10. Týmto spôsobom zjavne plánuje zozbierať dostatok relevantných informácií, aby neskôr zavedené novinky skutočne predstavovali niečo, čo hráči používajú a má to pre nich pridanú hodnotu.

Komunitný „brainstorming“ bol spustený len pred pár dňami a momentálne prijíma všetky nápady, takže pokiaľ ovládate angličtinu, zapojiť sa môžete cez oficiálny web. Neskôr má prejsť do fázy užšieho výberu spojeného s hlasovaním. Tie najlepšie a najprínostnejšie veci neskôr budú zjavne implementované do Windows 10.

Vývojári sa pritom zamerali na pomerne fundamentálne otázky – ako vylepšiť hranie na zariadeniach s Windows 10, a aké funkcie by pre hráčov mohli byť skutočne užitočné. Už teraz sa s nimi komunita podelila o niekoľko zaujímavých nápadov.

Náš tip
Microsoft má Windows upravovať pre skladacie zariadenia

20.01.2019

+