MojWindows

Microsoft dnešným dňom prelomil dlhodobé mlčanie ohľadom nadchádzajúcej veľkej jarnej aktualizácie pre Windows 10.

Po predošlých problémoch, ktoré vyústili v odklad pôvodne plánovaného vydania sa konečne oficiálnom cestou dozvedáme názov tejto aktualizácie, no čo je dôležitejšie aj finálny termín spustenia jej distribúcie.

Tak ako naznačovali predošlé informácie, skutočne neponesie dlhodobo skloňovaný názov „Spring Creators Update. Namiesto toho sa Microsoft rozhodol siahnuť po názve Windows 10 April 2018 Update.

Oficiálne vydaná bude ešte tento mesiac, konkrétne v pondelok 30. apríla. Od tohto dátumu ju bude možné nainštalovať ručne cez oficiálne nástroje, no s distribúciou cez službu Windows Update sa má začať 8. mája. Informácie od čínskych predajcov sa ukázali byť čiastočne správne.

Ide o pomerne zaujímajú situáciu, ktorá naznačuje, že Microsoft pravdepodobne chcel stihnúť aprílový termín, no pre spustenie aktualizačného procesu cez Windows Update potrebuje ešte nejaký ten čas.

Pre manuálnu inštaláciu budú k dispozícii nástroje Asistent aktualizácie systému Windows 10 a Media Creation Tool, štandardne určené pokročilejších používateľom, ktorí sa možných chýb neboja a noviniek sa nevedia dočkať.

Tak ako to pri veľkých aktualizáciách býva, spustenie distribúcie neznamená, že aktualizácia bude okamžite dostupná pre všetky zariadenia s Windows 10. Cez Windows Update bude uvoľňovaná postupne v nadchádzajúcich mesiacoch, pričom súčasne budú vydávané záplaty pre odhalené chyby.

Pre používateľov, ktorí si novú aktualizáciu nainštalovali cez verejné testovanie Windows Insider a program ešte neopustili, je teraz tá najvhodnejšia doba, aby tak urobili.

V súvislosti s obsahom aktualizácie dáva redmodnský gigant do pozornosti primárne zameranie na zvýšenie produktivity používateľa, a teda najmä funkcie Časová os a Asistent na lepšie sústredenie.

Podrobný prehľad toho, čo všetko bude jej súčasťou nájdete v tomto článku.

Náš tip
Fall Creators Update sa stala historicky najviac používanou aktualizáciou

27.04.2018

+