MojWindows

Portál Thurrot, s odvolaním sa na viaceré zdroje z prostredia Microsoftu, informuje o zaujímavých zmenách, ktoré majú aktuálne prebiehať vo vývojárskych tímoch redmondského giganta.

Vývojári pracujúci na viacerých systémových aplikáciách, ktoré sú súčasťou systému Windows 10, majú byť presúvaní do tímu stojaceho za rozvojom prehliadača Microsoft Edge.

Ktoré presne aplikácie sú týmto spôsobom odsúvané do úzadia portál nekonkretizuje, spomína ale napríklad Počasie. Zjavne by teda malo ísť hlavne o aplikácie s nízkou frekvenciou používania.

Niektorým vývojárom má byť prechod pod nový tím ponúkaný, no časť vývojárov nemá podľa informácií portálu príliš na výber. Pochádzať totiž majú zo skupín, ktoré donedávna pracovali na vylepšeniach pre jesennú aktualizáciu „Redstone 5“, no ich projekty boli zrušené.

Portál nekonkretizuje o aké vylepšenia malo ísť, ani to, či v doterajších plánoch pre jesennú aktualizáciu došlo k väčším škrtom. Dodáva však, že Microsoft sa už dlhšiu zameriava na vylepšenia a novinky určené pre podnikový segment, pričom veci určené pre bežných používateľov nemajú príliš veľkú prioritu.

Náhly záujem o prehliadač Microsoft Edge má byť jedným z dôsledkov tohto postoja. K zmene pritom dochádza krátko po reorganizácii a ohlásenom odchode Terryho Myersona, bývalého šéfa divízie Windows and Devices Group.

Výraznejší rozvoj webového prehliadača by ale nemusel byť na škodu ani z pohľadu bežných používateľov. Microsoft v týchto dňoch veľkú pozornosť venuje progresívnym webovým aplikáciám, ktoré pre nich môžu byť pomerne užitočné a množstvo predinštalovaných aplikácií by mohli efektne nahradiť.

Náš tip
Microsoft v testovacej verzii „Redstone 5“ pri používaní aplikácie Pošta vnúti svoj prehliadač

Zdroj: Thurrot

11.04.2018

+