MojWindows

Microsoft v rámci testovania pripravovanej jesennej aktualizácie „Redstone 5“ pristupuje k zaujímavému, no z pohľadu používateľov nie práve najvhodnejšiemu kroku.

Používateľom testovacích zostáv, zatiaľ dostupných cez okruh Skip Ahead, sa budú všetky webové odkazy prijaté v rámci systémovej aplikácie Pošta otvárať vždy v prehliadači Microsoft Edge, bez ohľadu na to, aký webový prehliadač je naprieč systémom nastavený ako predvolený.

To znamená, že hoci sa vám teraz odkazy bežne otvárajú napríklad v Chrome, či Firefox, po novom budú tie, ktoré sú obsahom e-mailovej komunikácie spracovávanej cez aplikáciu Pošta otvorené cez Microsoft Edge.

Microsoft tento krok odôvodňuje snahou o poskytnutie najvyššej možnej bezpečnosti, nakoľko v príspevku na blogu, kde o zmene informuje, argumentuje tým, že: „Microsoft Edge poskytuje najlepší, najbezpečnejší a konzistentný používateľský zážitok vo Windows 10 a naprieč zariadeniami používateľa.“

Zároveň ale podotýka, že sa teší na odozvu zo strany komunity programu Windows Insider. Nakoľko používatelia už teraz, pri prvom ohlásení zmeny, značne hromžia, je celkom možné, že odozva nebude príliš pozitívna a do finálnej verzie pripravovanej aktualizácie „Redstone 5“ sa tak nakoniec nedostane.

Náš tip
Rozšírenia pre Microsoft Edge v obchode čoskoro nájdete o trochu ľahšie

Zdroj: Microsoft

17.03.2018

+