MojWindows

Microsoft tento týždeň oficiálne predstavil modernizovanú verziu aplikácie Skicár pre Windows 10. Tá prináša značné množstvo vylepšení a nových funkcií vrátane práce s 3D objektami. Samotný Skicár od svojho uvedenia pred 30 rokmi prešiel minimom zmien a predstavoval tak len najzákladnejší nástroj na kreslenie a úpravu obrázkov. Microsoft sa ho rozhodol pripraviť pre 21.storočie a v novej modernej verzii je prakticky na nepoznanie. Obrovským zlepšením prešla dokonca aj optimalizácia pre použitie na dotykových obrazovkách, či podpora pre dotykové perá.

Náš tip
Microsoft aplikáciu Skicár pripravuje pre 21. storočie | Aplikácie

skicar-3d

Aplikácia sa aktuálne objavila už aj v obchode Windows Store, no zatiaľ si ju nestiahnete. Jej inštalácia je totiž viazaná na Windows 10 zostavenie 14800 a vyššie, ku ktorému by sa mali Insideri podľa prísľubu Microsoftu dostať v najbližších dňoch. Skicár 3D k bežným používateľom dorazí ako súčasť veľkej aktualizácie Creators Update niekedy na jar budúceho roka.

Náš tip
Aktualizácia Creators Update pre Windows 10 príde na jar, toto prinesie

Doplnené 31.10. Dostupnosť pre Insiderov a práce na mobilnej verzii

Aplikácia bola medzičasom sprístupnená Insiderom, ktorí používajú zostavenie 14955. Pre jej stiahnutie je však potrebné v systémových nastaveniach zmeniť región na „United States“. Okrem toho sme sa dozvedeli, že Microsoft pripravuje aj verziu určenú pre zariadenia so systémom Windows 10 Mobile. Cez svoj účet na sociálnej sieti Twitter to potvrdila súčasná šéfka programu Windows Insider – Dona Sarkar. Skicár 3D pre smartfóny sa aktuálne nachádza v rannom štádiu vývoja, to kedy bude dostupná prvá testovacia verzia nie je známe. Nateraz sa tak Insideri musia spokojiť s verziou pre počítače.

Skicár

Náš tip
Gabriel Aul odovzdal žezlo, Windows Insider má odteraz šéfku
28.10.2016

+