MojWindows

Z pôvodnej aplikácie Xbox sa stal „Sprievodca konzolou Xbox“, akési centrum pre prístup k funkciám konzol rodiny Xbox a ich nastaveniam. Pre hráčov na počítačoch je preto pripravená nová aplikácia Xbox, ktorá im bude ušitá na mieru a pôjde aj o miesto odkiaľ bude možné jednoduchým spôsobom spravovať nové predplatné Xbox Game Pass pre PC.

Slávnostné odhalenie aplikácie prebehne pravdepodobne dnes večer počas vystúpenia Microsoftu na veľtrhu E3, no pozorné oči nadšencov si už stihli všimnúť, že novinka je zaradená v ponuke obchodu Microsoft Store, spolu s niekoľkými základnými informáciami. Stiahnuť sa síce zatiaľ nedá, no to by sa v najbližších hodinách mohlo zmeniť.

Skúšobná verzia aplikácie zatiaľ nesie prosté označenie Xbox (Beta), pre inštaláciu vyžaduje Windows 10 s aktualizáciou „May 2019 Update“ a nateraz v sebe kombinuje tri sekcie.

Sekciu Game Pass pre budúci prístup k predplatenému s PC hrami, sekciu Sociálne siete, pre prístup k textovej a hlasovej komunikácii cez Xbox Live a sekciu Store, ktorá vyzerá v podstate ako Microsoft Store, akurát s tým, že ponúka výhradne herný obsah pre počítače.

Cez aplikáciu tak bude možné prehľadávať katalóg služby Game Pass s PC hrami, zobraziť si odporúčané tituly, aktuálne pridané novinky, prezerať ukážky a screenshoty, no nájdeme tu aj systémové požiadavky, používateľské hodnotenia hier, či dokonca možnosť spustiť inštaláciu jednotlivých hier.

Pre tých, ktorí majú problém s rozhodovaním alebo tých, ktorí sa chcú nechať prekvapiť, je tu prítomná sekcia „Čo budem hrať ďalej“. Stlačením na tlačidlo „Nechám sa prekvapiť“ dôjde k náhodnému výberu niektorej z hier ponúkaných v rámci predplatného XGP.

09.06.2019

+