MojWindows

Začiatkom apríla sa používateľom aplikácie Instagram pre platformu Windows 10 Mobile začalo zobrazovať upozornenie na jej nadchádzajúce odstránenie a ukončenie funkčnosti. Aplikácia bude na „mobilnej desiatke“ použiteľná už len niekoľko dní, konkrétne do 30. apríla, kedy dôjde k jej „odstrihnutiu“.

Ako sa ale ukázalo v priebehu apríla, Instagram nie je jedinou aplikáciou z portfólia spoločnosti Facebook, ktorú tento mesiac čaká koniec. Rovnaký osud stihne i aplikácie Facebook a Messenger. Túto informáciu potvrdil pre portál engadget priamo hovorca spoločnosti Facebook.

Nevyjadril sa však k osudu komunikačnej aplikácie WhatsApp, ktorá ako jediná vyzerá byť nedotknutá, čo nateraz potvrdzuje aj oficiálna stránka s technickou podporou. Je však pravdepodobné, že Facebook „mobilnú desiatku“ celkovo opustí ako potápajúcu sa loď, takže časom príde na rad aj WhatsApp. Otázne je len to, koľko času tejto aplikácii ešte zostáva.

Životná púť Windows 10 Mobile oficiálne končí 10. decembra, kedy Microsoft vydá poslednú opravnú aktualizáciu, takže nejaký ten mesiac pre WhatsApp ešte snáď pripadá do úvahy.

24.04.2019

+