MojWindows

Mobilnú aplikáciu Instagram pre platformu Windows 10 Mobile čoskoro čaká koniec. Fungovať by mala už len do 30. apríla, potom sa zostávajúca hŕstka majiteľov smartfónov s „mobilnou desiatkou“ bude musieť spoľahnúť už len na webové rozhranie tejto sociálnej siete postavenej na zdieľaní fotiek a krátkych videí.

Ako informoval portál Neowin, upozornenie na túto skutočnosť sa v týchto dňoch začalo zobrazovať priamo po spustení aplikácie Instagram. Upozornenie sa zobrazuje na hlavnej obrazovke aplikácie priamo pod Príbehmi.

To, že vývojári so svojimi aplikáciami dávajú „mobilnému Windowsu“ zbohom nie je vzhľadom na súčasnú situáciu žiadnym prekvapením, navyše k tomu dochádza už dlhú dobu.

Podpora pre Windows 10 Mobile bude ukončená 10. decembrom a jeho používateľov by sme takmer mohli zrátať na prstoch jednej ruky. Vývoj, a ani údržba, aplikácií preto už nedávajú veľký zmysel.

Zo zverejneného upozornenia týkajúceho sa oficiálnej aplikácii Instagram vyplýva, že od 30. apríla nebude dostupná na stiahnutie, no zároveň sa viac nebude dať používať ani v prípade, že si ju stihnete nainštalovať pred týmto dátumom. Okrem odporúčanej alternatívy, teda prístupu cez webový prehliadač, je tu ale ešte možnosť siahnuť po aplikácií tretích strán, ktoré by teoreticky mali fungovať naďalej.

03.04.2019
Zdroj: neowin

+