MojWindows

Správa aktualizácií v prípade používateľov Windows 10 v edícii Home by sa už s príchodom najbližšej veľkej aktualizácie, „April 2019 Update“, mohla obrátiť citeľne k lepšiemu.

Hoci informácie o tom, že v prípade „domácej“ edície bude možné inštaláciu aktualizácii odložiť po dobu 7 dní, najnovšie to vyzerá tak, že tento termín bude nakoniec rozšírený až na celých 35 dní, rovnako to je v prípade edície Pro.

Pozastavenie aktualizácií vo Windows 10 Pro.

Naznačuje to najnovšia testovacia zostava 18356, v ktorej si testeri všimli, že pôvodný 7 dňový odklad bol rozšírený na spomínaných 35 dní. Zatiaľ sa síce nachádza len v skúšobnej verzii, no vzhľadom na neustálu kritiku a žiadosti zo strany používateľov existuje vysoká pravdepodobnosť, že táto zmena bude reálne uvedená do ostrej prevádzky.

Edícia Home v súčasnej ostrej verzii nedisponuje oficiálnym spôsobom, ktorý by používateľom umožňoval aktualizácie pozastaviť. Vzhľadom na to, že napriek všetkým opatreniam zo strany Microsoftu naďalej opakovane dochádza k situáciám, kedy takzvané kumulatívne, respektíve opravné, aktualizácie spôsobujú problémy, je zavedenie „doby pozastavenia“ veľmi vítaným krokom.

Po vydaní „April 2019 Update“ už viac nebude pre dočasné pozastavenie aktualizácii nutné využívať rôzne okľuky.

14.03.2019
Zdroj: Reddit

+