MojWindows

Na popredných priečkach v organizačných štruktúrach spojenej českej a slovenskej pobočky Microsoftu dochádza v krátkej dobe k ďalšej zmene.

Po tom, čo začiatkom januára nastúpil na pozíciu konateľa Ján Adamec, má teraz pobočka aj novú obchodnú riaditeľku pre segment veľkých zákazníkov.

Od 1. februára sa ňou stala Alena Sochorová. Podľa oficiálneho vyjadrenia spoločnosti bude jej úlohou naďalej posilňovať pozíciu Microsoftu ako strategického poradcu pre digitálnu transformáciu veľkých organizácií s dôrazom na zodpovedné využitie umelej inteligencie.

nejde však o úplne nového človeka, ktorý by v Microsofte nemal aspoň nejaké to zázemie. Alena Sochorová nastúpila do Microsoftu v októbri 2018 ako riaditeľka stratégie pre digitálnu transformáciu.

Na začiatku roku 2019 prevzala aj úlohu lídra pre umelú inteligenciu, ktorú zastáva i naďalej. Do Microsoftu prišla z pozície výkonnej riaditeľky pre konzultačné služby v Accenture, kde predtým pôsobila 22 rokov.

Posledných sedem rokov z toho zastávala pozíciu výkonnej riaditeľky pre konzultačné služby v odvetví telekomunikácií, médií a technológií. V tejto role viedla tím dodávajúci transformačné projekty pre významné firmy v regióne strednej a východnej Európy. Pred Accenture Alena pracovala pre Kmart International Headquarters v Prahe.

Čo sa týka akademického pozadia, Alena Sochorová je absolventkou Masarykovej univerzity v Brne. MBA získala na Katz Business School, University of Pittsburgh, USA. Mimo práce venuje väčšinu svojho času dvom synom, ale tiež psovi, dvom mačkám a veľkej záhrade. Rada číta, chodí na koncerty a pozerá filmy.

„Na mojej práci ma vždy najviac bavilo tráviť čas so zákazníkmi a hľadať cesty, ako rozvíjať ich biznis,“ uviedla Alena Sochorová.

„Nezaobíde sa to bez progresívneho využívania nových technológií. Microsoft v posledných rokoch urobil obrovský kus práce, aby potvrdil svoju pozíciu relevantného partnera pre inovácie v digitálnom veku. Mám radosť, že môžem byť súčasťou tohto tímu a spoluvytvárať budúcnosť nielen českého a slovenského biznisu, ale vďaka našim komunitným programom aj celej spoločnosti.“

Pre pripomenutie, česká a slovenská pobočka Microsoftu sa spojili v júli 2016 a od januára 2018 pozíciu generálneho riaditeľa spojenej pobočky prebral Rudolf Urbánek.

01.02.2019

+