MojWindows

Česká pobočka Microsoftu sa od dnešného dňa po organizačnej stránke zlučuje s tou slovenskou. Nové vedie budú zastrešovať manažéri z obidvoch krajín a spoločnú pobočku povedie doterajšia riaditeľka českej pobočky – Biljana Weber. Na Slovensku pritom samostatná pobočka fungovala od roku 1995.

Cieľom spojenia pobočiek je vytvoriť silnejšiu organizáciu pre obidva trhy a partnerom otvoriť nové príležitosti. Dôvody sú aj ekonomické, obidvom pobočkám v posledných rokoch začal klesať zisk. Integrácia spoločností postupne prebieha už dlhšiu bodu a v najbližších mesiacoch má dôjsť k zmenám v organizačnej a riadiacej štruktúre. Partneri tento krok považujú za logický a vítajú ho. Podľa nich by sa to malo odzrkadliť na zjednotení prístupu k zákazníkom.

Personálne zmeny majú prebehnúť len vo vedúcich tímoch a dotknú sa minimálneho počtu ľudí. Spoločnosť si tak zachová aj slovenský tím a operovať bude z Bratislavy a Prahy. Doterajšiu pozíciu generálneho riaditeľa pre Slovensko zastával Markus Breyer, ktorý bude naďalej spolupracovať s novým vedením pri integrácii pobočiek. Následne preberie novú pozíciu, ktorá bude oznámená neskôr.

Markus Breyer, generálny riaditeľ Microsoft Slovakia

Zdroj: HN

01.07.2016

+