MojWindows

Služba Xbox Game Pass tento mesiac dostala v rozhraní konzol rodiny Xbox One samostatnú záložku, kde si hráči môžu jednoducho a rýchlo prezerať novinky a vyhľadávať hry, no to zjavne nestačilo. Microsoft vyrukoval ešte aj s aplikáciou Xbox Game Pass pre smartfóny so systémami Android a iOS.

Určená je pre aktívnych predplatiteľov služby, ktorí si priamo zo svojho smartfónu môžu prezerať, čo je v službe nové, a zároveň môžu celú ponuku prehľadávať, vyberať si hry z pripravených zoznamov na základe odporúčaní, popularity alebo herného žánru. Okrem toho tu nechýba ani prehľad hier, ktoré čoskoro herný katalóg služby opustia.

V podstate tu nájdu všetky základné informácie, ktoré zastrešuje aj spomínaná záložka Xbox Game Pass na konzole. K tomu sa ale pridáva jedna pomerne praktická možnosť – priamo z aplikácie na smartfóne sa dá spustiť vzdialená inštaláciu hier na domácu konzolu Xbox One prepojenú rovnakým Microsoft kontom.

Na „Androidoch“ si aplikáciu Xbox Game Pass môžete stiahnuť klasicky cez Obchod Play, v prípade iOS je potrebné požiadať o prístup k predbežnej verzii. Ak musíte mať neustály prehľad o všetkom, čo sa v službe Xbox Game Pass šuchne, aplikácia vám poslúži, inak sa dokážete zaobísť aj bez nej.

Xbox Game Pass aplikacia

Pripomeňme, že do 31. augusta sa k službe Xbox Game Pass môžete pripojiť na dva mesiace len za 2€, pričom podobná akcia sa vzťahuje aj na službu Xbox Live Gold

Zdroj: Microsoft

28.08.2018

+