MojWindows

Výhoda služby Xbox Game Pass je jasná – za mesačný poplatok 9,99€ získate prístup k takmer dvom stovkám hier, medzi ktorými nájdete aj novinky zastrešované vydavateľstvom Microsoft Studios, a to priamo v deň ich celosvetového vydania. Ročné predplatné vás pritom stojí približne toľko, koľko by ste zaplatili za tri hry, pokiaľ by ste si ich zakúpili štandardnou cestou.

Vďaka tomu sa môžete hrať dosýta a keď vás niektorá z hier omrzí, respektíve sa vám ju poradí prejsť, hneď sa môžete pustiť do ďalšieho dobrodružstva. Zavedením nedávnej úpravy pre systém sťahovania herných súborov ani nemusíte dlho čakať, kým sa vám do konzoly stiahnu všetky dáta, do hrania sa tak môžete pustiť veľmi rýchlo.

Vzhľadom na to, aká rozsiahla je ponuka služby, na svoje si tu príde fanúšik každého žánru, či už ide o strieľačky, preteky áut alebo niečo niečo z RPG súdka. Okrem titulov určených priamo pre konzoly súčasnej generácie Xbox One, sa v katalógu nachádzajú aj staršie hry vydané pre Xbox 360, ktoré si môžete vo veľkom štýle zahrať vďaka spätnej kompatibilite. Aby toho náhodou nebolo málo, každý mesiac do katalógu pribúda hŕstka nových hier, aby predplatiteľom mal stále čo ponúknuť.

Skvelou správou je to, že služba Xbox Game Pass ponúka skúšobné obdobie v trvaní 14 dní. Počas tejto doby sú vám dostupné všetky jej možnosti, aby ste si mohli utvoriť dobrý obraz o tom, čo všetko ponúka, a na základe toho sa rozhodnúť, či je pre vaše potreby vhodná. Veľmi vhodným typom zákazníka sa pritom javí byť človek, ktorý je čerstvým majiteľom novej konzoly a zatiaľ tak nevlastní väčšiu kolekciu hier. Vďaka pravidelnému pridávaniu noviniek si ale na svoje prídu aj dlhodobí konzoloví nadšenci.

Zaujímavosťou služby je to, že vybrané tituly, spadajúce do iniciatívy Xbox Play Anywhere, je možné hrať jednak na konzole Xbox One, ako aj na počítačoch so systémom Windows 10. Táto ponuka je síce značne limitovaná, no nakoľko je štandardnou súčasťou služby, nestojí vás nič navyše. Pokiaľ sa chcete pustiť do hrania s viacerými hráčmi online, musíte ale zainvestovať do ďalšieho mesačného predplatného Xbox Live Gold, hranie sólo nič také nevyžaduje.

Predplatné je možné zrušiť kedykoľvek a nadchádzajúci mesiac vám tak už nebude účtovaný. Službu pritom môžete plnohodnotne využívať až do uplynutia aktuálne zaplatenej doby. To znamená, že ak predplatné zrušíte napríklad v polovici mesiaca, prístup vám nebude odobratý okamžite a ešte stále vám zostanú dva týždne hrania.

Náš tip
Ktoré hry z ponuky služby Xbox Game Pass je možné hrať aj na počítači?

Xbox Game Pass

Ako si službu Xbox Game Pass bezplatne vyskúšať?

Hoci samotné skúšobné obdobie je bezplatné, pre jeho vytvorenie potrebujete zadať kreditnú kartu alebo údaje zo služby PayPal. Hneď po získaní prístupu ale tieto údaje môžete odstrániť, čím sa uistíte, že vám nič nebude účtované pokiaľ by ste neskôr zabudli zrušiť automatické obnovenie predplatného.

  • Prihláste sa ku svojmu Microsoft kontu, prípadne si ho podľa pokynov bezplatne vytvorte.
  • Do vyhľadávanie zadajte Xbox Game Pass, čo vás presmeruje na adresu v digitálnom obchode Microsoft Store.
  • Z dostupnej ponuky vyberte možnosť Xbox Game Pass 14 Day Free Trial a kliknite na tlačidlo Získať.
  • Budete informovaní, že na používanie služby potrebujete mať vytvorené aj konto Xbox Live, a tak kliknite na možnosť Vytvoriť teraz.
  • Zadajte potrebné údaje a kliknite na tlačidlo Ďalej.
  • Odsúhlaste vytvorenie Xbox konta, čo vás opätovne presmeruje do predošlej ponuky v Microsoft Store.
  • Vyberte Xbox Game Pass 14 Day Free Trial, kliknite na tlačidlo Získať a postupujte podľa pokynov.
  • Pokiaľ sa chcete uistiť, že za službu vám nebude účtovaný žiaden poplatok, prejdite do správy Služby a predplatné a predplatné zrušte.
  • Zároveň, v prípade záujmu, zo svojho Microsoft konta odstráňte pridanú platobnú kartu alebo PayPal.
  • Na konzole Xbox One, prípadne na počítači sa následne prihláste s Microsoft kontom, kde ste si bezplatnú skúšku aktivovali a pustite sa do hrania.

Ako zrušiť predplatné v službe Xbox Game Pass?

Či už ste sa rozhodli službu bezplatne vyskúšať a nevyhovuje vám alebo chcete zrušiť svoje aktívne predplatné, aby vám nebol účtovaný ďalší mesiac, postup je veľmi jednoduchý.

  • Prejdite na webovú adresu pre správu vášho Microsoft konta.
  • Prihláste sa do svojho konta, kde máte aktívne predplatné pre službu Xbox Game Pass.
  • V sekcii Služby a predplatné nájdite záložku Xbox Game Pass, kde stačí kliknúť na ponuku Spravovať a vybrať možnosť Zrušiť pre vypnutie automatického obnovovania.
  • Následne už len stlačením na príslušnú možnosť zrušenie potvrďte.

Ak sa neskôr rozhodnete, že k službe chcete mať opäť prístup, v ponuke Služby a predplatné pri službe Xbox Game Pass kliknite na tlačidlo Obnoviť a postupujte podľa pokynov. Všetok predtým dosiahnutý postup v hrách by mal zostať uložený, vďaka čomu vám bude znovu dostupný a vo svojich obľúbených hrách môžete pokračovať tam, kde ste prestali.

31.07.2018

+