MojWindows

Službu Xbox Game Pass majitelia konzoly Xbox One poznajú veľmi dobre, čo Microsoft potvrdzuje vo svojej výročnej správe, ako aj neústalymi investíciami a zlepšovaním hernej ponuky. Napriek tomu zjavne stále platí, že každá propagácia je dobrá, kedže môže osloviť nových ľudí.

Z tohto dôvodu, a na základe požiadaviek hráčov, došlo v systémovom rozhraní Xbox One k menšej zmene –  súčasťou hlavnej ponuky sa stala záložka Game Pass, ktorá teraz svieti po boku vecí ako Mixer, Community a Store.

Microsoft o úprave informoval prostredníctvom oficiálneho blogu, kde uvádza, že pred jej uvedeným do ostrej prevádzky bola počas júna testovaná u vybranej časti používateľov, takzvaných „Insiderov“, ktorí ju prijali veľmi pozitívne.

Ďalej uvádza, že aktívni predplatitelia služby hrajú viac hier než nedokoľvek predtým, pričom aktívnejšie siahajú aj po titulov mimo ponuky jej katalógu. Jedným z najhlavnejších úkonov sa pre nich pritom stalo pravidelné vyhľadávanie a sledovanie informácií o tom, aké novinky na nich čakajú. V pozadí pridania novej záložky tak stojí hlavne snaha poskytnúť im čo najjednoduchšiu a najrýchlejšiu cestu, ako to môžu spraviť.

Zároveň to má novým majiteľom konzoly pomôcť objaviť službu, ako aj jej ponuku. Záložka Game Pass v rozhraní nahradila prístup k sekcii Entertainment. K tomuto obsahu sa ponovom bude pristupovať priamo cez Store, prípadne aplikáciu Microsoft Movies & TV.

Náš tip
Ako si bezplatne vyskúšať službu Xbox Game Pass, a ako zrušiť predplatné?

Tento mesiac bol, ako obvykle, rozširený aj herný katalóg služby Xbox Game Pass. Konkrétne pribudla nasledovná šestica hier:

  • Dandara
  • Dead Rising 2
  • Hitman Season 1
  • Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure
  • Ruiner
  • Ryse: Son of Rome
  • The Escapist: The Walking Dead

Okrem toho bolo oznámené spustenie oficiálnych komunitných klubov pre vybrané hry, medzi ktoré patrí napríklad Minecraft a Halo.

Náš tip
Tieto hry z ponuky Xbox Game Pass by ste mali vyskúšať
08.08.2018

+