MojWindows

Služba Xbox Game Pass počas minulého týždňa oslávila prvé výročie svojho spustenia. Microsoft preto pri tejto príležitosti dal do pozornosti niekoľko zaujímavých čísel a informácií, ktoré s týmto „herným Netflixom“ súvisia. Služba sa počas svojho pôsobenia mala osvedčiť ako výborný doplnok herného priemyslu.

Microsoft eviduje oveľa viac aktívnych hráčov hrajúcich všetky hry v ponuke, čo má mimoriadne pozitívny efekt aj pre vydavateľov a vývojárov, a takisto to podporuje predaje hier v katalógu Xbox Game Pass.

  • Služba Xbox Game Pass s viac ako stovkou hier je dostupná v 40 krajinách po celom svete, Slovensko, našťastie, nie je výnimkou.
  • Vzhľadom na odozvu zo strany hráčov, ktorí majú zvýšený záujem hlavne o takzvané AAA hry, bolo rozhodnuté, že všetky tituly vydávané pod záštitou Microsoft Studios budú dostupné v službe okamžite v deň ich celosvetového vydania.
  • Obrovský záujem vyvolala hlavne dvojica Sea of Thieves a State of Decay 2. Obidve počas prvých týždňov dostupnosti presiahli hranicu 2 miliónov hráčov, čomu mala pomôcť aj služba Xbox Game Pass.
  • Zaznamenaná bola aj zvýšená aktivita. Členovia Xbox Game Pass hrajú po registrácii viac hier ako kedykoľvek predtým, a to nielen tých z katalógu Game Pass, ale aj mimo neho.

Ako sa ukázalo, spustenie služby bolo pre konzoly Xbox One rozhodne vynikajúcim krokom. Ponuka sa postupne rozrastá a pribúda aj čoraz viac hier z iniciatívy Xbox Play Anywhere. To znamená, že hrať sa dajú nielen na samotnej konzole Xbox One, ale aj na počítačoch s Windows 10, pričom uložené pozície sa automaticky synchronizujú.

Microsoft uvádza, že počíta s ďalším vylepšovaním služby, aby fanúšikom dokázal ponúknuť to najlepšie, čo len dokáže. Xbox Game Pass je na našom trhu dostupná za mesačný poplatok 9,99€.

Náš tip
Microsoft po dvoch rokoch aktualizoval Xbox 360, nič veľké nečakajte
04.06.2018

+