MojWindows

Pre tých, ktorí si chcú vyskúšať pripravovanú aktualizáciu „Redstone 5“ vo virtuálnom stroji, prípadne si robia zálusk na čistú inštaláciu, je už dlhšiu dobu k dispozícii ako obraz disku – ISO.

Ide o testovaciu zostavu 17713, čo síce nie je najnovšia dostupná verzia, no na vyskúšanie najväčších chystaných noviniek by to malo postačovať. Navyše aktualizácia na aktuálnu zostavu 17730 je prakticky otázkou jedného kliknutia v sekcii Windows Update.

ISO príde vhod aj v prípade, že ste sa ako „Insider“ z nejakého dôvodu zasekli na staršej zostave a aktualizovať tradičnou cestou nedokážete.

V rámci vývojového cyklu „Redstone 5“ ide o prvý, a zatiaľ jediný obraz disku, ktorý bol zverejnený. Stiahnuť si ho môžete priamo z oficiálnej stránky, kde máte na výber medzi edíciou pre domácich a firemných používateľov.

Vývoj aktualizácie „Redstone 5“ ako taký by sa mal pomaly nachádzať v cieľovej rovinke a zameranie tak čoskoro prejde na opravy chýb a optimalizáciu pred oficiálnym vydaním, ktoré podľa dostupných informácií, a doteraz zaužívaného postupu, prebehne niekedy na pomedzí septembra a októbra. V prípade nepriaznivej situácie sa samozrejme môže posunúť, ako to bolo pri jarnej aktualizácii „April 2018 Update.

Dodajme, že aktuálne už prebieha súbežné testovanej prvej verzie aktualizácie pre rok 2019, hoci zatiaľ, podľa očakávaní, bez akýchkoľvek noviniek. Tá už ponesie pracovný názov „19H1“, nakoľko označenia „Redstone“ mali byť pre vývojárske tímy zbytočne mätúce. K používateľom samozrejme dorazí s formálnym a značne „priateľskejším“ názvom.

Náš tip
Ako pracovať s obrazmi disku ISO a IMG vo Windows 10
08.08.2018

+