MojWindows

Microsoft dnes prostredníctvom svojho oficiálneho blogu oznámil, že pre operačný systém Windows 10 bude  každoročne vydávať dve veľké aktualizácie. Jednu hneď začiatkom roka, v marci, a druhú o pol roka neskôr, teda v septembri. Potvrdil tým dohady, že tretia vlna Redstone je plánovaná na september tohto roka.

Treba však myslieť na to, že pod týmito mesiacmi sa môže skrývať dátum, kedy budú aktualizácie dokončené, a nie priamo termín ich sprístupnenia používateľom. Táto situácia sa odohrala aj v prípade Creators Update, ktorá bola síce dokončená v marci, no s distribúciou sa začalo až 11.apríla. Podľa interných informácii sa to bude opakovať aj v prípade Redstone 3 – dokončenie v septembri, distribúcia v októbri.

September pritom nie je zvolený náhodou. Microsoft sa snaží zosúladiť termíny pre vydávanie noviniek viacerých svojich produktov. Cieľom je v totožnom mesiaci zverejniť nové verzie Windows 10, Office 365 ProPlus a System Center Configuration Manager, čo je zaujímavé primárne pre podnikových zákazníkov, no tešiť sa budú aj bežní používatelia.

V príspevku Microsoft ďalej objasňuje, že každá veľká aktualizácia pre Windows 10 (Anniversary Update, Creators Update atď.) bude podporovaná a udržiavaná po dobu 18 mesiacov od termínu jej oficiálneho vydania.

Pre zachovanie podpory po uplynutí tohto termínu bude nutné nainštalovať novšiu verziu systému Windows 10. Pre bežného používateľa by to ale nemalo predstavovať žiaden problém, medzičasom totiž výjdu už dve ďalšie veľké aktualizácie.

Prvé zostavenia aktualizácie Redstone 3 už prebiehajú verejným testovaním v rámci programu Windows Insider, pričom prvé väčšie novinky by sa mali objaviť na skúšku počas najbližších týždňov. Obsahom aktualizácie Redstone 3 by mali byť práve tie veci, ktoré sa nedostali do aktualizácie Creators Update, pričom sa predpokladá, že si tu svoje miesto nájde aj vylepšenie používateľského rozhrania známe pod názvom Project NEON.

Náš tip
Nová funkcia „Power Throttling“ vo Windows 10 zlepší správu procesov a predĺži tak výdrž batérie

Zdroj: Microsoft

20.04.2017

+