MojWindows

Lenovo dnes na veľtrhu IFA 2018 okrem nového ThinkPadu v extrémnej edícii a nástupcu unikátneho Yoga Booku ukázalo, že patrí medzi neoblomných podporovateľov iniciatívy Windows 10 pre ARM.

Predstavilo totiž Lenovo Yoga C630 WOS, druhú generáciu svojich zariadení využívajúcich čipy Snapdragon a prekvapenie nastalo hneď na začiatku. Hoci táto kategória produktov ešte donedávna niesla označenie „Always-Connected PC“, tentokrát sa objavuje termín „Windows on Snapdragon“. Čo presne stojí za touto zmenou rétoriky nateraz ale zostáva záhadou.

Oficiálne odhalenie nového produktu potvrdilo to, o čom sa šepkalo už dlhšiu dobu – prvé reálne nasadenie procesoru Snapdragon 850, ktorý bol navrhnutý špecificky pre zariadenia s Windows 10.

V porovnaní s predošlým produktom Lenovo Miix 630, kde bol osadený na danú dobu už pomerne „šedivý“ Snapdragon 835, má novinka po stránke výkonu ponúknuť zlepšenie na úrovni 30%. Na prvý pohľad to síce vyzerá lákavo, no až používateľské testy ukážu, aké veľké zlepšenie skutočne nastalo.

Lenovo Yoga C630 WOS sa celkom pridŕža zaužívaných konvencií radu Yoga a predstavuje účelné konvertibilné zariadenie. Nájdeme tu 13,3-palcovú dotykovú IPS obrazovku s Full HD rozlíšením a podporou pre prácu so stylusom.

Do hardvérového vienka dostáva okrem spomínaného Snapdragonu 850, ešte 4 alebo 8 GB operačnej pamäte a 128 až 256 GB úložisko. Z portov je prítomná dvojica USB-C a 3,5 mm jack.

Veľmi lákavo pôsobí avizovaná výdrž batérie, ktorá má dosahovať hodnoty 22 hodín. Zariadenie sa má do predaja dostať počas novembra, no nakoľko ho slovenské zastúpenie spoločnosti Lenovo nespomína, je celkom možné, že na našom trhu ho budeme hľadať márne.

Za pozvanie na veľtrh IFA 2018 srdečne ďakujeme spoločnosti Lenovo.

30.08.2018

+