MojWindows

Informácie o tom, že Lenovo pripravuje nový prírastok pre svoju rodinu pracovných notebookov ThinkPad sa objavili len pár dní pred spustením veľtrhu IFA 2018. Ako sa nakoniec ukázalo, skutočne sa zakladali na pravde. Dnes bol oficiálne predstavený notebook ThinkPad X1 Extreme, ktorý je určený pre tých najnáročnejších priaznivcov obľúbenej série. V podstate má ísť o cenovo dostupnú verziu profesionálnej pracovnej stanice ThinkPad P1.

Novinka sa pridŕža overeného dizajnu, no pritom obsahuje najnovšie procesory Intel Core 8. generácie, až po extrémne výkonný model i9.

Chýbať nebudú ani dedikované grafické karty NVIDIA GeForce, napríklad model 1050Ti, schopné bezproblémovo pohánať nielen 15,6-palcovú dotykovú obrazovku s Full HD alebo 4K rozlíšením a 100% pokrytím farebného priestoru Adobe RGB, ale aj multimonitorový režim. K tomu je možné osadiť maximálne 64 GB operačnej pamäte a 2 TB SSD úložisko.

Lenovo uvádza, že notebook disponuje technológiami Dolby Vision HDR a Dolby Atmos pre intenzívnejší zážitok pri práci s multimédiami, prípadne pri ich sledovaní.

Prítomné sú aj pokročilé bezpečnostné prvky ako nedávno predstavený kryt webkamery ThinkShutter, podpora pre funkciu Windows Hello, či čítačka odtlačkov prstov. Technológia RapidCharge sa má zase postarať o nabitie batérie na 80% jej kapacity už za 60 minút. Výdrž má dosahovať 13 hodín.

Z pohľadu konektorovej výbavy tu nájdeme dva USB-C porty s podporou Thunderbolt 3, dvojicu klasických USB-A a HDMI verzie 2.0. Samozrejmosťou je čítačka pamäťových kariet a 3,5 mm jack.

Notebook ThinkPad X1 Extreme bude na európskom trhu dostupný od septembra za cenu od 1695€.

Za pozvanie na veľtrh IFA 2018 srdečne ďakujeme spoločnosti Lenovo.

30.08.2018

+