MojWindows

Dona Sarkar, šéfka programu Windows Insider, prostredníctvom sociálnej siete Twitter upozornila, že verejné testovanie jesennej aktualizácie známej pod kódovým označením „Redstone 5“ čoskoro naberie na obrátkach a rozšíri sa aj do okruhov Fast a Slow.

Používatelia, ktorí sa do programu Windows Inisider zapojili, aby tak predčasne získali jarnú aktualizáciu „Windows 10 April 2018 Update“, ako aj tí, ktorí už viac nechcú používať testovacie verzie Windows 10, ho majú čo najskôr opustiť, prípadne sa presunúť do okruhu Release Preview.

V opačnom prípade im bude ponúknutá, a pokiaľ si nedajú pozor aj nainštalovaná, najbližšia z testovacích zostáv „Redstone 5“, ktorá má byť uvoľnená už čoskoro.

Jesenná aktualizácia prebieha verejným testovaním v okruhu Skip Ahead už od polovice februára, vďaka čomu vieme už aj o prvých novinkách, ktoré prinesie. Zatiaľ ide hlavne o zoskupovanie okien aplikácií, „pretláčanie“ prehliadača Microsoft Edge, náznaky funkcie Clipboard, nové vytváranie snímok obrazovky a funkciu pre bezpečné odpojenie externej grafickej karty.

Očakáva sa, že aktualizácia bude aspoň čiastočne priblížená už v najbližších dňoch počas konferencie Build 2018, kde sa má k plánom súvisiacim s platformou Windows vyjadriť Joe Belfiore.

Dodajme, že Microsoft podľa dostupných informácií plánuje upustiť od používania označenia „Redstone“ kvôli vyššej prehľadnosti, najmä medzi vývojárskymi tímami. Práve jesenná aktualizácia ho má niesť ako posledná.

Náš tip
Microsoft nemá dostatok kvalitnej spätnej väzby, časť Insiderov rozdelí do charakteristických skupín
03.05.2018

+