MojWindows

Microsoft pracuje na novom nástroji pre vytváranie snímok obrazovky, ktorý by sa mal vo Windows 10 objaviť túto jeseň ako súčasť aktualizácie „Redstone 5“.

Prvotná implementácia tohto nástroja sa podľa informácií portálu Thurrot.com vyskytuje v testovacej zostave 17639 z tohto týždňa, hoci v oficiálnom zozname zmien nefiguruje a rozhodne nie je prístupná všetkým používateľom danej systémovej verzie.

Pristupuje sa k nej pomocou Centra akcií prostredníctvom tlačidla rýchlej akcie s názvom „Screen Clip“. Po spustení prekryje rozhranie operačného systému a používateľ následne myšou označuje časť obrazovky, ktorú chce zaznamenať. Okrem konkrétnej oblasti je možné vytvoriť obrázok celej obrazovky, rovnako ako keď vytvoríte snímku obrazovky tradičnou cestou cez kláves „Print Screen“.

Je celkom možné, že novinka čoskoro nahradí aplikáciu „Nástroj na vystrihovanie“, ako aj klávesovú skratku Win + Shift + S,  nakoľko vo Windows 10 plní prakticky totožnú úlohu.

Terajšia verzia má taktiež obsahovať náznaky plánovaného prepojenia s digitálnou asistentkou Cortana, o čo presne ale pôjde zatiaľ nie je známe. Rovnako tak momentálne nevieme, kedy by novinka mohla byť sprístupnená testerom.

Náš tip
5 vecí, ktoré by sa mali objaviť v jesennej aktualizácii „Redstone 5“

Zdroj: Thurrot

06.04.2018

+