MojWindows

Viacero zahraničných zdrojov zvučných mien s odvolaním sa na zdroje z Microsoftu informovalo, že plánovaným termínom distribúcie veľkej jarnej aktualizácie je 10. apríl.

Ako ale ukázal včerajší deň, nič také sa nestalo a namiesto veľkej aktualizácie sa používatelia Windows 10 dočkali len tradičnej opravnej aktualizácie s dávkou bezpečnostných záplat.

K dnešnému dňu tie isté zdroje tvrdia, že vydanie jarnej aktualizácie muselo byť odložené vzhľadom na to, že intenzívne verejné testovanie pred pár dňami pomohlo odhaliť chybu, kvôli čomu pripravená zostava neprešla prísnym schvaľovacím procesom.

Identifikovaná chyba má síce byť pomerne zriedkavá, no zároveň dostatočne závažná na to, aby bol celý distribučný proces odložený, až do jej nápravy. Následne ešte bude nutné opätovne overiť, či všetko funguje tak ako má. Na aké veľké zdržanie sa tak máme pripraviť momentálne nie je známe.

Počas včerajšieho večera došlo k vydaniu kumulatívnej aktualizácie, ktorá takzvanú RTM verziu posúva na 17133.73, no zatiaľ nie je známe, či práve v nej došlo k odstráneniu predmetnej chyby, alebo bude potrebný dodatočný zásah.

Microsoft už ale nemá príliš veľa priestoru na manévrovanie. Pokiaľ chce dodržať prisľúbenú schému vydávania veľkých aktualizácií, musí distribúciu Spring Creators Update spustiť ešte tento mesiac. Či v tomto prípade spraví výnimku s ohľadom na potrebu zabezpečiť dostatočnú kvalitu aktualizácie zatiaľ nevieme.

Plánovaný termín vydania, ani samotný názov aktualizácie pritom neboli Microsoftom do dnešného dňa oficiálne potvrdené. Používaný názov Spring Creators Update vychádza z označenia, ktoré Microsoft použil pri komunikácii s testermi a je prítomné aj v testovacích zostavách jesennej aktualizácie „Redstone 5“.

Náš tip
Aké novinky pre Windows 10 prinesie nadchádzajúca aktualizácia Spring Creators Update?
11.04.2018

+