MojWindows

Napriek tomu, že aktívny vývoj pre smartfóny dostal stopku, Microsoft naďalej pokračuje v poskytovaní podpory pomocou opravných a bezpečnostných aktualizácií, ktoré zvykne vydávať po boku aktualizácií pre počítače, a k čomu došlo aj počas minulého týždňa.

Zverejnený zoznam opráv v najnovšej aktualizácii síce obsahuje len jednu opravu špecificky určenú pre smartfóny – odstránenie problémov, kvôli ktorým dotyková obrazovka prestávala reagovať na vstupy, no ako sa ukázalo, na svoje si po dlhom čakaní konečne prišli aj majitelia smartfónu Alcatel IDOL 4 Pro.

V prípade tohto modelu sa počas minulého roka objavovali sťažnosti, že prihlasovanie pomocou odtlačkov prstov nefunguje celkom korektne. Systém dokázal odtlačok zaznamenať len pri precíznom priložení prsta, kvôli čomu ho bolo pri bežnom používaní potrebné prikladať opakovane a miestami to dokonca vyústilo v nutnosť zadať PIN kód.

Ako ale upozornil portál AAWP, tento nedostatok bol opravený práve v najnovšej aktualizácii 15254.248, hoci o tom Microsoft vôbec neinformuje. Snímač na smartfóne má po aktualizácii  celkovo reagovať omnoho lepšie a zaznamenať dokáže aj prst priložený len čiastočne, či dokonca z ľubovoľného uhla.

Náš tip
Príchod smartfónu Alcatel IDOL 4 Pro medzi fanúšikov sprevádzalo viacero problémov, výrobca ich začal riešiť

19.02.2018

+