MojWindows

Pripravovaná aktualizácia je zatiaľ stále známa len pod označením „Redstone 4“, no už teraz na povrch prenikajú prvé novinky a úpravy, ktoré by mala do systému Windows 10 priniesť so svojim príchodom na jar 2018. To, že Microsoft bude neustále upravovať grafické rozhranie vďaka prvkom z dizajnového jazyka označovaného ako Fluent Design nie je veľkým prekvapením.

Zmien sa má napríklad dočkať panel úloh a systémové nastavenia, ku ktorým sa najnovšie pripája na takzvaný Herný panel. Pomocou neho používatelia môžu nahrávať herné klipy a vytvárať snímky obrazovky, ale aj zapnúť streamovanie cez službu Mixer, či dokonca aktivovať herný režim. Ako sa ukázalo už v terajšej testovacej verzii 17046 je skrytá jeho modernizovaná podoba, ktorej by sme sa mali dočkať budúci rok.

Herný panel tak, ako ho poznáme dnes

Vynovený panel úloh je o niečo väčší ako terajšia verzia, využíva prvky priehľadnosti, dostal nové animácie a podporuje tmavú aj svetlú tému. Zaujímavé je aj to, že na ňom pribudli hodiny, vďaka čomu hráči môžu získať lepší prehľad o aktuálnom čase bez toho, aby sa museli prepínať na pracovnú plochu

Herný panel pre aktualizáciu Redstone 4

Zdroj: Thurrot

25.11.2017

+