MojWindows

Len po pár mesiacoch pôsobnosti streamovacej služby Beam sa Microsoft rozhodol pristúpiť k pomerne radikálnemu kroku – zmene jej mena. Počínajúc dnešným dňom tak prestáva fungovať pod názvom Beam a namiesto toho prechádza pod názov „Mixer“. Služba bude ale naďalej hlboko integrovaná do operačného systému Windows 10 a konzoly Xbox One.

Náš tip
Ako začať streamovať herný obsah cez Beam vo Windows 10 Creators Update | Návod

Pôvodný názov Beam vraj nebol zvolený príliš vhodne a pre rozvoj na významných trhoch po celom svete predstavoval problém. Z vyjadrení ale nie je vôbec jasné, prečo by to tak malo byť, pričom nie je známe ani to, že by Microsoft mal nejaké právne problémy kvôli používaniu označenia Beam.

Bez ohľadu na to, aký dôvod stojí v pozadí tejto zmeny, Microsoft sa na prepracovanie svojej služby zameral celkom rozsiahlo a zavádza do nej hneď niekoľko vylepšení, pomocou ktorých chce konkurovať rivalom ako Twich a Youtube.

Jedným z nich je možnosť spoločného streamovania videa, ktorá umožňuje skombinovať prenos od štyroch používateľov do jedného prenosu s využitím rozdelenia obrazovky. Funkcia je zatiaľ dostupná pre používateľov na počítačoch, no čoskoro bude dostupná aj pre konzolu Xbox One. Najskôr ale musí úspešne absolvovať testovaciu prevádzku cez program Xbox Insiders.

Mixer

Pripravená je aj nová aplikácia Mixer Create pre smartfóny so systémom Android a iOS, ktorá umožní vysielať prenos toho, čo používateľ momentálne robí, ako aj prenos z mobilných hier. Microsoft navyše plánuje do funkcie spoločného vysielania pripojiť aj používateľov z mobilných aplikácií. Aplikácia Mixer Create pre systém Windows 10 Mobile momentálne vraj nespadá do plánov na najbližšiu budúcnosť.

Mixer2

Služba Mixer bude použitá aj na vysielanie priameho prenosu z herného veľtrhu E3, kde Microsoft konečne oficiálne odhalí konzolu Project Scorpio.

25.05.2017

+