MojWindows

Microsoft počas tohto týždňa potvrdil, že pripravuje ďalšiu veľkú reštrukturalizáciu, v rámci ktorej dôjde k prepusteniu niekoľkých tisícok zamestnancov prevažne z radov obchodného oddelenia, a prevažne z pobočiek mimo USA. Podľa odhadov zahraničných médií môže dôjsť k zrušeniu až 3-tisíc až 5-tisíc pracovných pozícií.

Celosvetovo Microsoft zamestnáva viac ako 120-tisíc ľudí, pričom približne 50-tisíc z toho mimo územia USA. Pripravované zmeny sa majú dotknúť menej ako 10% pracovníkov obchodných oddelení. Spoločnosť vo vyjadrení uvádza, že prepúšťanie nesúvisí so snahou ušetriť, namiesto toho má ísť o pokus lepšie zosúladiť stav spoločnosti s reálnou situáciou na trhu.

Microsoft sa v ostatných rokoch začal vo veľkom orientovať na cloudové služby, čo je oblasť, ktorá prináša značné zisky a zároveň má potenciál na rast v nadchádzajúcich rokoch. Aktuálne zmeny tak majú súvisieť s postupným a prirodzeným prechodom na novú stratégiu pre súčasný trh.

K podobným zmenách dochádza pomerne pravidelne. Niekedy sa to prejaví na navýšení investícií, a niekedy zas znižovaním stavov. Microsoft uvádza, že aktuálna reorganizácia nebude mať vplyv žiaden vplyv na ponúkané služby a produkty. Reorganizácia prichádza len rok po tom, ako došlo k postupnému prepusteniu takmer 5-tisíc zamestnancov z divízie smartfónov.

Zdroj: CNBC

07.07.2017

+