MojWindows

Spoločnosť Microsoft oficiálne oznámila, že reštrukturalizuje mobilnú divíziu a ako vedľajší efekt tohto činu bude musieť prepustiť 1850 zamestnancov, ktorý v tejto divízii pracujú. Vo fínskej jednotke teda príde o prácu 1350 zamestnancov a globálne ďalších 500.

Taktiež bude musieť vyčleniť náklady na reštrukturalizáciu vo výške 950 miliónov dolárov z čoho 200 miliónov bude vyčlenených na odstupné pre zamestnancov. Microsoft predal svoju výrobnú linku na smartfóny minulý týždeň a taktiež ohlásil, že bude zameriavať svoje úsilie v priemysle so smartfónmi tam, kde sa môže odlíšiť od konkurencie. Podobné vyhlásenie spravil aj CEO spoločnosti Microsoft. Satya Nadella:

Zameriavame naše snahy v priemysle so smarfónmi, kde sa môžeme odlíšiť. To znamená vo firmách, ktoré si cenia bezpečnosť, ovládateľnosť a schopnosti funkcie Continuum, taktiež u zákazníkov, ktorí si vážia tie isté hodnoty. Aj naďalej budeme inovovať služby na zariadeniach a cloud služby na všetkých mobilných zariadeniach.

Microsoft by mal ukončiť reorganizáciu do konca tohto roku, no bližšie informácie budú známe až v poslednom štvrťroku. Znamená to teda, že len hŕstka zamestnancov, ktorí prešli do Microsoftu zo spoločnosti Nokia aj naďalej ostáva pracovať pre softvérového giganta. Veľa talentovaných zamestnancov prišlo o robotu, no dúfame, že si nájdu uplatnenie v inej spoločnosti.

Zdroj: windowscentral

25.05.2016

+