MojWindows

Pokiaľ sú informácie zo sprievodných dokumentov komisie FCC správne, Microsoft sa pripravuje na trh uviesť novú klávesnicu označovanú kódovým názvom C3K1780, prípadne menom Microsoft Modern Keyboard vybavenú čítačkou odtlačkov prstov. Tá má slúžiť pre prihlasovanie do systému Windows 10 s využitím funkcie Windows Hello. Umiestnená by mala byť v blízkosti numerickej časti, čo je logická pozícia zaručujúca pohodlné používanie.

Po stránke dizajnu by malo ísť o podobný model, akým je klávesnica Surface Keyboard predstavená po boku all-in-one počítača Surface Studio. Nachádza sa tu ale niekoľko kľúčových rozdielov. Jedným z nich je aj prechod k zabudovanej batérii namiesto toho, aby boli používané vymeniteľné batérie typu AA, prípadne AAA. Vzhľadom k tomu by tu mohol byť dostupný aj USB port, využiteľný jednak na nabíjanie, ale aj na dátový prenos.

Náš tip
Microsoft Universal Foldable Keyboard – skladacia klávesnica na cesty | Recenzia

Surface Keyboard 2

Samotná klávesnica sa pritom k zariadeniam pripája pomocou bezdrôtového pripojenia Bluetooth. Odhaduje sa, že Microsoft siahne po prémiovom vyhotovení a použije priamo látku Alcantara, ktorú nájdeme na klávesniciach nových modelov Surface Laptop a Surface Pro. V takom prípade by bola predajná cena pomerne vysoká – presahujúca 100€.

Informácie o tom, kedy by klávesnica mohla byť dostupná nateraz nie sú známe. Očakávalo sa, že predstavená bude počas prezentácie v Šanghaji, no nakoniec k tomu nedošlo.

Náš tip
Surface Arc Mouse – najnovšia verzia ikonickej “Arc” myšky | Príslušenstvo

Zdroj: MSPU

25.05.2017

+