MojWindows

Hoci sa tejto téme Microsoft počas nedávnej prezentácie nevenoval, neskôr sa ukázalo, že po boku nového notebooku zaradil do ponuky aj vynovenú verziu svojej myšky Microsoft Arc Touch.

Najnovšia generácia dostala názov Surface Arc Mouse a prezentovaná je primárne ako skvelý spoločník na cesty. Je to spôsobené tým, že najviac vyniká práve svojou spratnosťou a prenositeľnosťou vďaka minimalistickým rozmerom a netradičnej konštrukcii.

Unikátna konštrukcia umožňuje myš ľahko prenášať v narovnanom stave, pričom sa bez problémov zmestí do vrecka. Zahnutím jej tela sa myš zapína a získame tak zahnutý tvar, ktorý dobre sedí v ruke. Po ukončení práce stačí na myš zatlačiť alebo ju vyrovnať ručne, čím sa vypne a opäť prejde do tvaru, ktorý je jednoduchý na prenášanie.

Náš tip
Microsoft Universal Foldable Keyboard – skladacia klávesnica na cesty | Recenzia

Surface Arc Mouse v porovnaní s predošlým modelom upúšťa od rozdelenia plochy na jednotlivé tlačidlá, čím by mal používateľ získať pohodlnejšie ovládanie, keďže funkciu stredového kolieska teraz neplní len posúvanie prsta po dvoch stredových tlačidlá.

Využiť je na to možné kompletnú aktívnu plochu, ktorá je v podstatne touchpadom. Posúvať prstom je teda možno z hora dole, ale aj do strán. Majitelia novej verzie myšky tak budú pre ovládanie svojho zariadenia môcť používať rôzne gestá. Myšku napája dvojica AAA batérií a k zariadeniam sa pripája pomocou technológie Bluetooth.

Arch Touch Bluetooth - predošlá verzia myšky
Arch Touch Bluetooth – predchádzajúca verzia myšky

Najnovšia verzia ikonickej „Arc“ myšky bude dostupná v troch farbách – Burgundy, Light Grey a Cobalt Blue za cenu približne 80€.

04.05.2017

+