MojWindows

Aktívni používatelia webového prehliadača Microsoft Edge hlásia prítomnosť veľmi zvláštnej, no stále nebezpečnej chyby súvisiacej so spracovávaním PDF súborov. Konkrétne ide o to, že pri tlači do PDF súborov, prípadne tlači PDF súborov, dochádza k odosielaniu nesprávnych údajov. To, čo je na obrazovke sa tak nezhoduje s tým, čo je uložené do súboru, prípadne fyzicky vytlačené, hoci by samozrejme malo.

Náš tip
Aktualizácie pre Microsoft Edge budú s príchodom Redstone 3 vychádzať cez Obchod

Chyba síce súvisí s funkciou Microsoft Print to PDF, ktorá je štandardnou súčasťou operačného systému Windows 10, no prekvapivo sa objavuje len pri použití v kombinácií s prehliadačom Microsoft Edge.

Edge

Zatiaľ nie je známe, čo presne je zdrojom problémov, no chyba sa objavuje v prípade viacerých verzií prehliadača Edge. Kým však nebude zverejnená náprava, odporúča sa na prácu s PDF súbormi používať inú aplikáciu.

Náš tip
Microsoft Edge prepnete do režimu celej obrazovky pomocou klávesovej skratky pre UWP aplikácie

Používatelia chybu už nahlásili, no podotýkajú, že situácia je značne komplikovaná. Objavuje sa totiž len na niektorých špecifických konfiguráciách. Vývojári prehliadača potvrdili, že o chybe vedia a momentálne pracujú na náprave.

Zdroj: Bleepingcomputer

10.05.2017

+